Oprettet 18, February 2021
Søsterkage med krydderier
Søsterkage lavet af pisket dej med rosiner, sukat og kandiseret appelsinskal.
Historien bag opskriften
Ugens opskrift er på en søsterkage, det er en meget gammel opskrift, jeg har fundet i min gamle bagebog. Det menes, at opskrifterne på en søsterkage stammer helt tilbage til ca 1700 tallet. Den originale kageform er med riller/bølger og en kegleformet top i midten og så er den i ler. Navnet søsterkage er en hentydning til kagens kvindelige form, kagen minder lidt om en klassisk julekage.
I min gamle bagebog er der 3 forskellige opskrifter på søsterkage, nemlig en med æltet dej, en med rørt dej og så den du får i dag, som er med en pisket dej. Jeg har kun prøvet at lave denne opskrift, så jeg ved ikke, om de andre er lige så gode som denne her. Jeg synes, at det er en sjov gammel kage og den er vældig dekorativ, skulle den være lidt tør i det, kan man smøre smør på en skive.
Jeg valgte, at investere i en god form, den kan jeg bruge til mange andre kager, du kan evt bruge en randform.
Søsterkage med krydderier
- 02:00
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 2 æg
- 50 g sukker
- 250 g mel
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk kanel
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 100 g blødt smør
- 40 g rosiner
- 40 g sukat
- 40 g kandiseret appelsinskal
Pynt
- Flormelis
Tips & Idéer
Tilføj lidt safran til kagen.
Smør skiverne med et lag smør.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Pisk æg og sukker tykt og skummende, ca 10 min.
- Rør gæren ud i mælk tilsat sukker og rør til gæren er helt opløst
- Mælkeblandingen røres i æggemassen skiftevis med melet
- Tilsæt det bløde smør og ælt det godt sammen
- Tilsæt rosiner, sukat og kandiseret appelsinskal og rør det let sammen med en dejskraber
- Hæld dejen i en smurt søsterkageform på ca 16 cm, du kan også bruge en randform
- Lad dejen hæve i 1 time
- Bag den i ovnen ved 180 grader i ca 30 min, brug en strikkepind til at at tjekke om kagen er færdigbagt, der må ikke sidde dejrester på strikkepinden
- Lad kagen køle let af, inden du tager den ud af formen og lader den afkøle helt på en bagerist
- Drys med lidt flormelis
- Skær skiver af kagen og server
- Obs at kagen kan virke en smule tør, men det er sådan kagen er