Oprettet 6, January 2022
Krydderkage med chokolade og mandler
Lækker krydderkage med chokolade og mandler, lagt sammen med smeltet chokolade, flødeskum og pyntet med kakao.
Historien bag opskriften
Jeg håber, at du og din familie er kommet godt over jul og nytår, forhåbentligt har I fået masser af god mad, slik og julekager og hygge. Hvis I har det ligesom mig, så har I nok lyst til at få sund mad og ikke så meget slik og kage ovenpå julen.
Vi begynder året med denne lækre krydderkage med chokolade, mandler, den er lagt sammen med smeltet chokolade og flødeskum og pyntet med sigtet kakaopulver.
Opskriften har jeg fra en gammel venindes mor, den bagte hun mange gange i løbet af året, specielt når de skulle have gæster, den kan nemlig holde sig i nogle dage. Hun opbevarede den i sit spisekammer, sådan et havde man jo på den tid, her satte hun den hen, så stod den der i en tilpas temperatur.
Jeg tænker tit på min mormor og hendes brune lagkage, den stod i hendes spisekammer og jeg skulle altid lige ind at kigge, for at se om vi skulle have lagkagen til kaffen, jeg elskede nemlig hendes brune lagkage.
Krydderkage med chokolade og mandler
- 01:30
- 6 personer
- Middel
Ingredienser
- ½ spsk hakket appelsinskal (kan købes)
- ½ spsk hakket sukat
- 150 g mørke chokoladeknapper
- 95 g malede mandler
- 60 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 4 æggeblommer
- 4 æggehvider
- 125 g sukker
- 2 spsk varm mælk
- 1 ¾ dl fløde
Tips & Idéer
Drys med hvid flormelis oven på kagen, lav evt et mønster.
Smør den nederste bund med appelsinmarmelade i stedet for smeltet chokolade.
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 160 grader
- Smør en springform (20 cm i diameter) god med flydende margarine
- Blend appelsinskal, sukat og 100 g af chokoladen knapperne i en foodprocessor til det er fintmalet
- Hæld kogende vand over mandlerne og smut dem
- Hak mandlerne i en minihakker til de er fintmalet
- Bland bagepulver og mel, tilsæt de malede mandler
- Tilsæt det til blandingen i foodprocessoren og blend det hurtigt
- Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og tykt i ca 10 min
- Rør den blendede chokoladeblanding i æggeblandingen og derefter varm mælk
- Pisk æggehviderne stive til du kan vende skålen på hovedet uden det falder ud
- Fold æggehviderne i dejen med en dejskraber, pas på ikke at røre for meget
- Hæld dejen i formen og glat overfladen
- Bag kagen ved 160 grader i ca 45 min
- Brug en tandstikker og stik i kagen, der må ikke være dej på
- Lad kagen køle lidt af, hæld kagen ud på en bagerist og lad den afkøle helt
- Smelt resten af chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen
- Flæk kagen vandret
- Smør den underste del af kagen med det smeltede chokolade
- Pisk flødeskummet og fordel det ovenpå den nederste bund
- Læg den øverste del af kagen ovenpå
- Drys med sigtet kakao over kagen