Oprettet 25, June 2020

Jordbærtærte

Sprød jordbærtærte lavet af mørdej med marcipanmasse, smurt med smeltet mørk chokolade og pyntet med friske jordbær.

jordbaertaerte-kage-opskrift-bage-kager-jordbaer-skalvibage-700x1000-v2 jordbaertaerte-kage-opskrift-jordbaer-skalvibage-700x1000-v1 jordbaertaerte-kager-blog-bage-kage-opskrift-jordbaer-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

Jeg er ikke sikker på, at en jordbærtærte er en gammel opskrift, men den fortjener en plads på bloggen, da det så absolut er en af mine favoritkager. I den by hvor jeg bor, har vi en super god bager, som bager de mest fantastiske jordbærtærter. Jeg har altid købt den flere gange i sæsonen. For flere år siden, gik jeg på jagt efter en opskrift, som er lig den bageren bager og jeg fandt en god opskrift, som ligner og smager som bagerens jordbærtærte. Jeg har efterhånden bagt den mange gange og det er for mig den bedste sommerkage og den er lig med sommer og sol.

Det er en kage, som hører til i kategorien svær at lave, men lad jer endelig ikke skræmme af det, hvis jeg kan finde ud af det,så kan I også.

Jeg håber, at I derude får lyst til at begive jer ud i at bage den i denne sommer.

God bagelyst og lad mig høre fra jer, hvis I har problemer, måske I har lyst til at sende nogle billeder af jeres udgave af jordbærtærten.

Jordbærtærte

  • 02:30
  • 10 personer
  • Svær
Pin

Ingredienser

Mørdej

  • 225 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 æg

Marcipanfyld

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g revet rå marcipan
  • ½ æg

Pynt

  • 50 g mørk chokolade 44%

Creme

  • 2,5 dl mælk
  • ½ brev kagecreme pulver (Dr. Oetkers orange kagecreme)
  • ¼ dl piskefløde

Topping

  • Ca. 500 g friske jordbær

Jordbærgele

  • 2 ½ blade husblas
  • 1,5 dl jordbærsaft
  • 1 tsk rød konditorfarve

Tips & Idéer

Du kan pynte jordbærtærten med flødeskum i kanten.

Lav små jordbærtærter i stedet for en stor, eller du kan lave den firkantet.

Lav gerne jordbærtærten dagen før og stil den i køleskabet.

Tag den ud af køleskabet et par timer før brug, så er den nemmere at skære i.

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Mel og sukker blandes i en skål
  2. Smørret hakkes i små stykker og smuldres sammen med melblandingen til en grynet masse
  3. Ægget tilsættes og dejen samles. Hvis dejen er er for tør, kan der evt tilsættes lidt vand
  4. Dejen stilles i køleskab i ½ time
  5. Dejen rulles ud og en tærteform på ca 24 - 26 cm smøres og beklædes med mørdejen. Lad mørdejen gå helt op over kanten, skær kanten ren.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel
  7. Har du mørdej i overskud, så lav evt nogle hindbærsnitter

Creme

  1. Rør mælk og cremepulver sammen efter anvisning på pakken
  2. Sæt cremen i køleskab i ½ time, rør cremen igennem, når du tager den ud
  3. Pisk fløden stift
  4. Tilsæt det til cremen og rør det godt sammen og sæt det i køleskabet.

Marcipanmasse

  1. Rør smør og sukker til en blød masse, tilsæt den revne marcipan og et ½ sammenpisket æg
  2. Smør det ud over mørdejen
  3. Bag kagen ved 180 grader(varmluft) i 20 min
  4. Tag tærten ud og lad den afkøle til den er lidt lun

Pynt

  1. Smelt chokoladen over et vandbad
  2. Smør chokoladen ovenpå tærten i et tyndt lag. Hvis chokolade laget bliver for tykt, bliver det svært at skære i kagen
  3. Lad chokoladen stivne

Jordbærgele

  1. Læg husblassen i blød i ca 10 min
  2. Varm jordbærsaften op, tag gryden af blusset
  3. Klem husblassen for vand og rør det i den varme saft
  4. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur
  5. Tilsæt rød frugtfarve
  6. Stil geléen i køleskab, må ikke stivne alt for meget

Topping

  1. Skyl jordbærrene og fjern den grønne stilk på jordbærrene
  2. Skær jordbærrene i halve på langs

Montering

  1. Fordel kagecremen ud over kagebunden
  2. Pynt kagen med jordbærrene i det mønster, du har lyst til
  3. Pens alle jordbærrene med jordbærgele, så de bliver blanke, på den måde får du fyldt mellemrummene ud med gele
  4. Lad tærten stå i køleskabet til geléen er stivnet helt

Relaterede opskrifter