Oprettet 6, May 2021
Lagkage med jordbærmousse
Lækker mors dags lagkage med jordbærmousse og pyntet med friske jordbær. Lagkage bundene er lyse og luftige. Jordbærmoussen er tilsat jorbærsirup og derfor ekstra smagsfuld
Historien bag opskriften
Denne lækre lagkage kan du servere til mors dag på søndag, men du kan selvfølgelig sagtens servere den hele året rundt.
Jeg har brugt mine lyse lagkagebunde, dem som jeg altid bruger, når jeg laver lagkage, de er utrolig lækre og bliver dejlige luftige, lige præcis sådan som jeg synes, at en lagkagebund skal være. De fungerer fint sammen med jordbærmoussen, jeg var meget spændt på om, de blev helt opløste, når de blev lagt sammen med moussen, men det gjorde de heldigvis ikke.
Jeg har lavet jordbærsirup og tilsat jordbærmoussen for at give den mere smag, jeg synes nemlig ikke, at jordbærmoussen smagte af ret meget, da jeg lavede kagen første gang.
Jeg laver tit en sirup af bær, det er nemt at lave og under normale omstændigheder kan det holde sig i en måned, hvis du altså ikke har fået det spist inden da, fordi det smager så godt. Du kan bruge siruppen til mange ting bl.a. ovenpå is, ymer, yoghurt og som her i din mousse.
Jeg vil ønske alle mødre en rigtig dejlig mors dag og jeg håber, at I bliver forkælet godt og grundigt af jeres børn.
Lagkage med jordbærmousse
- 23:00
- 12 personer
- Middel
Ingredienser
Jordbærsirup
- 200 g friske eller frosne jordbær
- ¼ tsk vaniljepulver
- 1 dl vand
- 200 g sukker
Jordbærmousse
- 250 g friske eller frosne jordbær
- 2 spsk sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 dl yoghurt naturel
- 5 dl piskefløde
- 7 blade husblas
Lagkagebunde
- 3 æg
- 125 g sukker
- 60 g kartoffelmel
- 50 g mel
- 2 tsk bagepulver
Pynt
- Jordbær
Tips & Idéer
Lav moussen af f.eks hindbær eller andre bær.
Pynt lagkagen med flødeskum.
Pynt lagkagen med et marcipanbånd omkring lagkagen.
Fremgangsmåde
Jordbærsirup
- Lav siruppen dagen før
- Put jordbær, vanilje, sukker og vand i en gryde
- Lad det koge op og skru ned for varmen, lad det simre i ca 10 min
- Kom jordbærrerne i en sigte og si jordbærmosen fra
- Kom saften tilbage i gryden og kog det yderligere i ca 10 min, så saften er kogt en smule ind
- Hæld det i en rengjort, skoldet flaske og stil det til afkøling
- Holdbarheden er ca 1 mdr.
- Jordbærsirup bruges her til at give moussen en mere intens smag af jordbær
Jordbærmousse
- Læg husblassen i koldt vand i 10 min
- Kog jordbærrerne i ca 5 min, længere tid hvis jorbærrerne er frosne
- Tilsæt sukker og vanilje efter kogning
- Blend jordbærrerne
- Tag en smule af de blendede jorbær og varm det op
- Kram husblassen fri for vand
- Rør husblassen ud i den varme jordbærblanding og rør indtil husblassen er smeltet
- Rør det sammen med resten af jorbærblandingen
- Pisk fløden til let skum
- Vend yoghurten i jordbærblandingen
- Vend piskefløden i blandingen
- Tilsæt jordbærsirup i den mængde, du synes
- Sæt jordbærmoussen i køleskabet, indtil det begynder at tykne
Lagkagebunde
- Tænd ovnen og sæt den på 200 grader
- Pisk æg og sukker til en luftig masse. Pisk gerne i 10 til 15 min.
- Bland mel kartoffelmel og bagepulver sammen
- Sigt det i æggemassen
- Fold det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vær sikker på, at dejen er helt gennemarbejdet
- Smør lagkage formene med flydende margarine
- Fordel massen i 3 lagkageforme, der måler 22 cm i diameter
- Bag lagkage bundene ved 200 grader i 6-7 min.
- Tag lagkage bundene ud
- Vend dem ud på bagepapir drysset med sukker
- Vend dem igen ud på bagepapir
- Træk bagepapiret af. Da det er drysset med sukker, skulle det slippe nemt
- Lad lagkage bundene køle af
Montering
- Du skal bruge en springform på 22 cm i diameter
- Lagkagebundene skal skæres til, så der er ½ cm mindre hele vejen rundt i forhold til springformen
- Det er ikke sikkert, at du behøver at skære til, lagkage bundene “kryber” lidt under bagning
- Foer springformen med kageplast
- Læg den første lagkagebund i, fyld op med jordbærmousse
- Jordbærmoussen skal have en fast konsistens, så det ikke flyder ud over det hele
- Bank springformen ned i bordet imellem hver gang, du fylder mousse i kagen, dette for at undgå for mange luftbobler og for at moussen fordeler sig bedre
- Læg næste lagkagebund ovenpå moussen og tryk den let
- Fyld mousse ovenpå, ligeså meget som ved den første bund
- Læg sidste lagkagebund ovenpå moussen og tryk den let
- Læg resten af moussen ovenpå den sidste bund, det skal ikke være lige så meget som imellem de andre bunde
- Sæt lagkagen i køleskabet og lad den stå i min 6 timer før brug, gerne til næste dag
- Fjern springformen
- Fjern kageplasten forsigtigt, brug evt en varm kniv
- Er der ujævnheder, kan du fjerne dem ved at varme kniven op og køre hen over ujævnheden, dette bliver du ved med, indtil du er tilfreds med lagkagen
- Pynt med friske jordbær