Oprettet 17, June 2021
Marengslagkage med jordbær
Lækker sprød marengslagkage med fyld og pynt af kold flødeskum, friske jordbær og mynte
Historien bag opskriften
Da jeg for lang tid siden skulle bage en marengskage for første gang, brugte jeg denne opskrift og jeg fandt ud af, at det ikke var den opskrift, jeg havde i tankerne, den opskrift jeg skulle bruge var nemlig den samme opskrift som til en guldlagkage, den som min mor var ekspert i at lave.
Nu da jeg havde bagt lagkagen, skulle den selvfølgelig ikke gå til spilde, så den fik vi serveret til aftenkaffen. Behøver jeg at sige, at Lars blev rigtig glad, for han elsker kage. Den blev mega høj med 3 lag og den var lidt svær at skære i, men den smagte utrolig lækkert, selvom det ikke lige var det, jeg havde haft i tankerne.
Denne kage er tilpas luftig og den er super som en nem sommerkage, du kan bruge forskellige bær som fyld og pynt. Du kan f.eks lave en flødeskum tilsat pureret jordbær til at ligge mellem bundene sammen med halve friske jordbær.
Du kan også servere den som en dessert med en lækker vaniljeis som fyld og pynt.
Marengslagkage med jordbær
- 01:30
- 10 personer
- Nem
Ingredienser
Dej
- 6 æggehvider
- 275 g sukker
Fyld/pynt
- ½ l piskefløde
- 2 spsk flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 300 g friske jordbær
Pynt
- Frisk mynte
Tips & Idéer
Brug gerne andre bær som fyld/pynt.
Lav en mokkacreme som fyld.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Pisk æggehviderne stive ca 10 min
- Pisk sukkeret i lidt ad gangen med ca 5 min imellem
- Tegn 3 cirkler med en diameter på 24 cm på bagepapir
- Smør papiret med smør
- Fordel dejen i cirklerne
- Bag bundene ved 125 grader i ca 1 time
- Lad dem afkøle
Fyld/pynt
- Pisk flødeskum, flormelis og vaniljesukker sammen
- Rens og ordn jordbærerne
- Skær de fleste jordbær i halve stykker, resten skal være hele
Montering
- Fordel flødeskum og jordbær på den ene bund
- Læg den anden bund ovenpå og gentag processen
- Læg den sidste bund ovenpå og pynt den i midten med flødeskum, hele jordbær og mynte
- Du kan fint nøjes med 2 bunde, lagkagen bliver meget høj med 3 bunde
- Stilles koldt til den skal serveres, den må ikke lægges sammen for tidligt, da den risikerer at blive blød