Oprettet 5, August 2022

Hindbærknækker med mandelstykker

Lækre sprøde hindbærknækker lavet med hindbær, banan og mandelstykker.

hindbaerknaekker-bageblog-kage-blog-skalvibage700x1000-v3 hindbaerknaekker-kage-blog-skalvibage-700x1000-v1 hindbaerknaekker-kageblog-bage-kage-blog-skalvibage700x1000-v2

Historien bag opskriften

For mange år siden var jeg leder af et plejecenter og her mødte jeg en fantastisk dejlig dame, hun blev 107 år, inden hun døde. Hun havde altid været meget glad for at bage og hun havde rigtig mange opskrifter liggende i sine gemmere.

Det var altid hyggeligt, at besøge hende i hendes lejlighed med det blå gulvtæppe, vi havde mange gode snakke om livet, hun vidste mange ting og interesserede sig for alt muligt.

Jeg smagte denne skønne hindbærknækker en dag, hendes datter var på besøg og hvor hun havde bagt den, jeg fik opskriften, den har jeg haft liggende i mange år i min kasse med opskrifter, indtil her for nylig, hvor jeg fandt den frem, et dejligt minde om en utrolig kvinde.

Kagen passer perfekt til denne tid, hvor det er sæson for bær. Du kan bruge lige de bær, du har lyst til, personligt synes jeg, at den er bedst med hindbær, du kan også servere den med en lækker kold vaniljecreme.

Hindbærknækker med mandelstykker

  • 01:00
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

  • 150 g frosne hindbær
  • 250 g smør
  • 175 g sukker
  • 450 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 ½ banan
  • 50 g mandelsplitter eller mandelflager

Tips & Idéer

Brug andre bær f.eks solbær, blåbær eller brombær.

Lav evt en vaniljecreme og server til kagen.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Optø hindbærrene halvt
  3. Smelt smørret, hæld det i en skål
  4. Rør smørret sammen med sukker, mel, bagepulver, vaniljesukker og salt
  5. Ælt den lune dej sammen
  6. Beklæd en bageform med bagepapir (20 x 30 cm)
  7. Hæld ⅔ af dejen i formen og fordel den ud over hele formen, det tager lidt tid
  8. Skræl og skær bananerne i skiver
  9. Fordel bananskiver og de halvfrosne hindbær ovenpå dejen
  10. Smuldr resten af dejen over hindbærrene
  11. Drys med mandelsplitter eller mandelflager
  12. Bag kagen ved 200 grader i ca 35 min
  13. Afkøl kagen
  14. Skær kagen ud i firkanter

Relaterede opskrifter