Oprettet 15, July 2022

Jordbærsnitter med mascarpone

Lækker sprød kage med mascarpone blandet med friske jordbær og pyntet med striber af smeltet mørk chokolade

jordbarsnitter-bage-kage-kager-opskrift-skalvibage-700x1000-v3 jordbarsnitter-bageblog-kageblog-kager-opskrift-skalvibage-700x1000-v2 jordbarsnitter-kager-opskrift-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Da jeg var barn, ville jeg gerne tjene lommepenge i min sommerferie, så det eneste, der var af muligheder, var at plukke jordbær. Hver eneste sommer, når det var sæson for jordbær, stod jeg tidligt op, ca ved 4 tiden og så afsted, så lå vi en flok plukkere på rad og række i bagende sol, øsende regnvejr eller blæsevejr i 2 til 3 uger, gud hvor jeg hadede det, men det var fedt, når jeg fik pengene.

Jeg har i mit voksenliv haft svært ved at spise jordbær eller bare lugten af jordbær, fik mig til at miste appetitten.Men nu har jeg ingen problemer, faktisk elsker jeg jordbær og bruger dem gerne i kager.

Opskriften på denne kage er fundet i en af mine gamle kagebøger og den passer perfekt til jordbær sæsonen, du kan selvfølgelig sagtens bruge andre bær f.eks hindbær, blåbær eller ribs.

Kagen egner sig fint til et kaffebord eller kage tapas, her kan du skære kagen ud i mindre stykker.

Jordbærsnitter med mascarpone

  • 04:00
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Bund

  • 175 g blødt smør
  • 70 g sukker
  • 1 æggeblomme
  • 250 g sigtet mel

Mascarpone

  • 300 g mascarpone
  • 60 g sigtet flormelis
  • 1 spsk citronsaft
  • 300 g friske jordbær

Pynt

  • 50 g mørk chokolade

Tips & Idéer

Brug andre bær i stedet for jordbær.

Brug en mager flødeost i stedet for mascarpone.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 160 grader
  2. Foer en bageform (20 x 30 cm)
  3. Pisk det bløde smør og sukker til en luftig lys masse
  4. Tilsæt æggeblommen og pisk massen godt sammen
  5. Sigt melet og tilsæt det til massen
  6. Fold melet i massen med en dejskraber, til det er helt blandet
  7. Tryk dejen ned i formen
  8. Prik dejen med en gaffel
  9. Bag kagen ved 160 grader i ca 25 min

Mascarpone

  1. Rør mascarpone, sigtet flormelis og citronsaft sammen til den er glat
  2. Fjern stilkene på jordbærerne og skær dem i kvarte
  3. Tilsæt jordbærerne til mascarponen
  4. Fordel fyldet oven på kagen
  5. Stil kagen i køleskab ca 3 timer før brug

Pynt

  1. Smelt chokoladen i mikroovnen
  2. Pynt kagen med striber af smeltet chokolade
  3. Skær kagen ud i det antal stykker du ønsker, der bliver ca 24 stykker

Relaterede opskrifter