Oprettet 9, July 2020

Frugtkage med hindbær

Sprød frugtkage lavet af lagkagebund med knuste makroner pyntet med kage/flødecreme tilsat sherry og pyntet med friske hindbær.

frugtlagkage-kage-kager-kageblog-bage-opskrift-skalvibage-700x1000-v3 frugtlagkage-kage-kageblog-opskrift-skalvibage-700x1000-v1 frugtlagkage-kage-kageblog-kager-opskrift-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Selv om sommeren lige lader vente på sig med masser af sol og dejlig varme, skal I bestemt ikke snydes for denne lækre frugtkage pyntet med knuste makroner, kage/flødecreme og friske hindbær. Hvis du tidligere har bagt mine luksus lagkagebunde, kan jeg garantere dig for, at denne kage er lige så lækker, det er nemlig samme opskrift på bund som til lagkagen.

Det, at der er knuste makroner oven på bunden og sherry i kage/flødecremen og friske bær ovenpå, gør bare lige at den bliver en let, smagfuld sommerkage, lige en kage du kan nyde på terrassen med en god kop kaffe. Min mand og jeg har fået den for mange år siden på en lille kro i det nordjyske på en af vores utallige ture ud i det blå, der havde man brugt friske jordbær i stedet for. Ha’ en rigtig dejlig dag derude.

Frugtkage med hindbær

  • 01:00
  • 5 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Lagkagebund

  • 2 æg
  • 65 g sukker
  • 30 g kartoffelmel
  • 25 g mel
  • 1 tsk bagepulver

Kagecreme/flødecreme

  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk mel
  • 2,5 dl mælk
  • Vaniljesukker efter smag
  • 1 dl fløde
  • Sød sherry efter smag

Pynt

  • 50 g knuste makroner
  • Friske hindbær

Tips & Idéer

Brug andet frisk frugt f.eks jordbær, blåbær i stedet for hindbær.

Brug Dr. Oetkers kagecreme (den orange) i stedet for at lave kagecremen selv.

Lav evt en mousse og læg oven på lagkagebunden i stedet for kage/flødecreme.

Fremgangsmåde

Lagkagebund

  1. Pisk æg og sukker til en luftig masse i ca 15 min
  2. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver
  3. Sigt det i æggemassen
  4. Rør dejen forsigtig sammen indtil melblandingen er rørt ud
  5. Fordel dejen i en smurt Springform
  6. Bag den ved 200 grader i ca 7-8 min
  7. Når bunden er afkølet, tages den ud af springformen

Kagecreme / flødecreme

  1. Pisk æggene sammen med sukker og mel, vaniljesukker i en gryde, til du har en glat overflade
  2. Pisk mælken i
  3. Varm cremen langsomt op imens du rører/pisker i cremen
  4. Lad cremen koge sagte i nogle minutter
  5. Tag gryden af
  6. Hæld den varme creme op i en skål, dæk den med film og stil den i køleskab til afkøling
  7. Pisk fløden til skum
  8. Når cremen er helt kold blandes den med sherry og flødeskum

Pyntning

  1. Læg bunden på et fad
  2. Knus makronerne og læg det i et lag oven på bunden
  3. Put cremen i en sprøjtepose og sprøjt det ud på bunden i lige det mønster du har lyst til
  4. Pynt med friske hindbær

Relaterede opskrifter