Oprettet 18, March 2022
Havregrynskager
Lækre sprøde kager med smør og havregryn, nemme at lave.
Historien bag opskriften
Sommetider når vi hjemme hos os får lyst til kage, er det ikke altid, at der er tid til at bage en kage, men disse lækre sprøde havregrynskager tager kun 30 min at fremtrylle. Jeg vil lige sige, at de smager så godt, at man meget nemt kan komme til, at spise for mange af dem.
Jeg synes, at hvis man inviterer gæster til kaffe, så skal der også være en enkelt småkage. Havregrynskagerne kan holde sig et godt stykke tid i en kagedåse foeret med bagepapir, så du kan sagtens lave dem et stykke tid i forvejen.
Vil du gøre kagen lidt mere lækker, kan du smøre den i bunden med smeltet chokolade. Opskriften er fra en af mine gamle kagebøger og de minder meget om dem, du kan købe, der hedder havreflager, dem har Lars købt mange af og dem har han stående ude i vores skib, så er der altid kage til kaffen.
Havregrynskager
- 00:30
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker
- ½ æg
- 125 g havregryn
- 2 tsk mel
Tips & Idéer
Pensl kagerne med smeltet chokolade i bunden.
Bland lidt kakao i dejen.
Fremgangsmåde
- Rør det bløde smør godt sammen med sukker og æg
- Kom havregrynene i sammen med melet
- Rør dejen godt sammen
- Læg bagepapir på en bageplade
- Sæt dejen på pladen med 2 teskeer med god afstand
- Lav dem ikke for store, de flyder ud
- Der bliver ca 48-50 stk
- Bag kagerne ved 175 grader i ca 10 min eller indtil der er gyldne