Oprettet 18, November 2021
Præstekranse med perlesukker
Skønne, smagfulde præstekranse pyntet med hakkede mandler og perlesukker, som er perfekte til eftermiddagskaffen.
Historien bag opskriften
Der kommer igen en fantastisk dejlig sønderjysk opskrift på bloggen i denne uge, nemlig de lækre præstekraver, de smager så godt, at det er svært at lade være med at spise dem alle på en gang, de er super nemme og hurtige at bage.
Denne opskrift er uden sukker i dejen, så hvis du gerne vil have kransene skal være lidt søde, kan du tilføje sukker i dejen. Du kan også tilføje lidt reven økologisk citron, hvis du vil have at de skal smage lidt syrligt.
Det sønderjyske kaffebord er et stykke autentisk kulturarv. Efter krigen i 1864 kom Sønderjylland under tysk herredømme. På den baggrund opstod en række danske foreninger, hvor der blev serveret masser af kage og sunget dansk fædrelandssange. Husmødrene medbragte hver en kage, så det kom til at fremstå meget overdådigt, på baggrund af dette blev det Sønderjyske kaffebord til, en dejlig tradition efter min mening.
Præstekranse med perlesukker
- 01:15
- 15 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 250 g mel
- ½ dl fløde
- ½ tsk hjortetakssalt
- 150 g blødt smør
Pynt
- 30 g mandler
- 75 g perlesukker
- 1 æg
Tips & Idéer
Tilsæt sukker i dejen, så den bliver mere sød.
Form dejen til kringler og dyp dem udelukkende i æggeblanding og perlesukker.
Tilføj til reven økologisk citronskal i dejen.
Fremgangsmåde
- Bland hjortetakssalt med mel
- Ælt alle ingredienserne sammen
- Lad dejen hvile i køleskab ca 30 min
- Del dejen op i små portioner
- Rul dejen ud til lille fingertykke pølser
- Skær dem i ca 11-12 cm lange stykker, der bliver ca 30 stykker
- Form stykkerne til kranse
- Hak de smuttede mandler fint
- Bland de hakkede mandler med perlesukker
- Pisk ægget sammen
- Dyp først oversiden af kransene i æggene
- Tryk herefter kransene let ned i blandingen med de hakkede mandler og perlesukker
- Sæt kransene på en bageplade med bagepapir med pynten opad
- Bag kransene ved 200 grader i ca 8-10 min til kagerne er gyldne