Oprettet 21, December 2021
Fedtebrød med hvid glasur
Lækre sprøde fedtebrød lavet med smør og pyntet med hvid glasur
Historien bag opskriften
Ugens opskrift er på de lækre fedtebrød, det er en meget gammel opskrift, jeg har fundet i min gamle bagebog fra mesterkokken. Det er en lidt sjov kage, nem at lave og der er rigtig mange, der har tradition for at bage dem som julekager. Jeg har haft bagt dem til min mand, så han havde dem til kaffen, da han var ude på projekt. Han delte flittigt ud af dem og der var mange af mændene, som kunne fortælle, at de også blev bagt hjemme hos dem og at de hørte med som småkager til julen.
Du kan sagtens erstatte smørret med fedt og du kan lægge dem sammen med smørcreme eller syltetøj, det har jeg dog ikke prøvet endnu, men jeg tænker, at det skal prøves til næste år.
Fedtebrød med hvid glasur
- 00:30
- 10 personer
- Nem
Ingredienser
Dej
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 1 æg
- 50 g kokosmel
- 150 g mel
- ¼ tsk hjortetaksalt
Glasur
- 1 æggehvide
- 150 g flormelis
- Evt. ristet kokosmel
Tips & Idéer
Du kan erstatte smørret med fedt.
Du kan lægge fedtebrødene sammen med smørcreme eller syltetøj.
Fremgangsmåde
- Smørret røres blødt
- Tilsæt sukker og rør smørret hvidt
- Tilsæt ægget
- Bland hjortetaksalt i melet
- Bland melet sammen med kokosmel
- Rør det godt sammen med smørblandingen
- Del portionen i 3 dele
- Rul dejen til en pølse på længde med bagepladen
- Beklæd bagepladen med bagepapir
- Læg pølserne på bagepladen med afstand imellem
- Tryk dejen flad så den bliver ca 4-5 cm i bredden
- Bag fedtebrød ved 190 grader i ca 10 min
- Tag fedtebrødene ud af ovnen
- Løft bagepapiret med stængerne over på et skærebræt
- Rør glasuren sammen indtil du har den rette konsistens. Må hverken være for tyk eller tynd
- Fordel glasuren på fedtebrødene
- Med en skarp kniv skærer du stængerne ud i mindre stykker, gerne på skrå