Oprettet 3, December 2021
Julecookies med Chokolade
Sprøde julecookies med hvid, mørk, lys chokolade i grove stykker og hakkede nødder.
Historien bag opskriften
Som nogle af jer ved, elsker Lars og jeg december måned, det er min den travleste måned på hele året, jeg skal pynte ude og inde, bage småkager, købe julegaver og mange andre ting og det er endt, ligesom det plejer, Lars har fået rigtig travlt arbejdsmæssigt her i december, så han kan ikke rigtig få tid til at hjælpe, han når kun lige at få skaffet juletræet og købe et par julegaver.
Jeg har brugt lang tid på at finde nogle dejlige opskrifter på julekager, så glæd jer, jeg håber, at I synes, at opskrifterne er så gode, at I også får lyst til at bage dem.
Jeg elsker cookies, nøjagtig som mange af jer og specielt denne cookies som I får opskriften på, den er med masser af hvid, lys, mørk chokolade og hakkede nødder, så bliver det bare ikke bedre. Mit bonusbarnebarn Sebastian sagde, at de smagte sygt godt, større roser kan man ikke få, når han siger sådan noget.
Det er en opskrift, jeg fandt for flere år siden i en af Ama' bagebøger, dem kunne vi købe i Netto for flere år siden, jeg har brugt dem flittigt.
Julecookies med Chokolade
- 00:45
- 10 personer
- Nem
Ingredienser
- 150 g mel
- 120 g blødt smør
- 120 g sukker
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 g havregryn
- 60 g hvid chokolade
- 60 g lys chokolade
- 60 g mørk chokolade
- 75 g hakkede nødder
Tips & Idéer
Du kan undlade undlade nødder og chokolade og tilføje mere havregryn, de skal bage lidt længere tid i ovnen.
Brug brunt farin i stedet for hvid sukker.
Fremgangsmåde
- Pisk det bløde smør og sukker lyst og luftigt
- Pisk æg og vaniljesukker i
- Sigt melet i blandingen
- Brug en ske og rør blandingen rundt
- Hak chokoladen groft
- Hak nødderne groft
- Vend chokolade og nødder i dejen, sørg for, at det er rørt godt rundt
- Sæt dejen med 2 teskeer på en bageplade beklædt med bagepapir, de må gerne se toppede og ujævne ud
- Der bliver ca 20 stk
- Bag kagerne ved 160 grader i ca 12-15 min