Oprettet 12, November 2022
Fuglereder af marengs
Lækre sprøde fuglereder lavet af marengs med fyld af koldt flødeskum, pyntet med friske brombær, blåbær, jordbær og med drys af hakket hvid chokolade.
Historien bag opskriften
I min barndom var det ikke ualmindeligt, at man fik fuglereder som dessert, jeg har dog altid brugt mine fuglereder som almindelig kager. Du kan sagtens gemme fuglerederne i en kagedåse foeret med bagepapir, de kan sig holde sig temmelig længe.
Skulle du få gæster, så har du fuglerederne liggende og så er det bare at piske flødeskummet, pynte med friske bær og wupti så har du en lækker kage til gæsterne.
Du kan sagtens lave forskelligt fyld, tilsæt evt vanilje i flødeskummet og du kan sagtens bruge andre bær f.eks hindbær, solbær eller ribs.
I stedet for at lave fuglereder kan du lave bikuber, det er den samme opskrift.
Fuglereder af marengs
- 02:00
- 8 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 3 æggehvider, gerne købe æggehvider
- 175 g sukker
- 1 tsk hvid eddike
Fyld
- 3 dl fløde
- Brombær friske
- Blåbær friske
- Jordbær friske
Pynt
- 50 g hvid hakket chokolade
Tips & Idéer
Du kan bruge fuglereden som dessert i stedet for som kage.
Du kan bruge andre bær f.eks hindbær, solbær eller ribs.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 100 grader
- Pisk æggehviderne stive ca 10 min
- Tilsæt sukker gradvist og pisk godt imellem hver gang
- Tilsæt eddike og pisk igen
- Fyld marengsen i en sprøjtepose med en passende tyl
- Tegn evt på et stykke bagepapir den størrelse fuglerede du vil have, min er 6 cm i diameter
- Sprøjt marengsen ud til bunden og herefter sprøjter du en kant rundt ovenpå bunden, jeg lavede 2 omgange
- Bag fuglerederne ved 100 grader i ca 1 ¼ time.
- Du kan lade fuglerederne stå i ovnen efter du har slukket ovnen og lad dem stå til ovnen er kold
- Jeg vil anbefale at bruge købe æggehvider, jeg havde problemer med, at få marengsen stiv, den flød ud under bagning, da jeg brugte hele æg og skilte dem i æggeblomme og æggehvide
Fyld og pynt
- Pisk fløden til flødeskum
- Fyld flødeskum i hver fuglerede
- Pynt med friske brombær, blåbær og jordbær
- Hak den hvide chokolade og drys det over fuglerederne
- Server fuglereden med det samme
- Marengsen bliver blød, hvis den står for længe med fyldet i