Oprettet 10, March 2022

Valnøddetærte med cremefraiche

Sprød tærte lavet af sød mørdej med fyld af valnødder, cremefraiche, ahornsirup og pyntet med sigtet flormelis.

valnoeddetaerte-bage-kager-kage-kageblog-skalvibage-700x1000-v3 valnoeddetaerte-bage-kager-kageblog-opskrift-bagening-skalvibage-700x1000-v1 valnoeddetaerte-bage-kager-kage-kageblo-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Der findes ikke noget mere skønt end en tærte lavet af sød mørdej og med lige det fyld du har lyst til. Du kan lave tærten som ugens skønne opskrift med valnødder, cremefraiche og ahornsirup. Du kan også vælge at bruge bær i stedet for, ja mulighederne er mange. Tærten kan bruges som både kage til kaffen eller som en lækker dessert, her kan du servere den med en rørt vaniljeis.

Når man laver tærte, kan man godt blive udfordret på den måde, at kanterne glider ned på tærten og så er der ikke plads til fyldet, det har jeg prøvet mange gange og det er virkeligt irriterende, jeg synes også nogle gange, at selvom du blind bager tærten glider den ned ad kanten alligevel. Jeg har bedst erfaring med, at lade tærten stå i køleskabet til næste dag eller også sætte den i fryseren i ¾ time og så direkte ind i den varme ovn.

Valnøddetærte med cremefraiche

  • 01:30
  • 8 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Mørdej

  • 100 g koldt smør
  • 125 g mel
  • 50 g flormelis
  • Lidt salt
  • ½ æggeblomme
  • ½ sps vand

Fyld

  • 250 g valnødder, gem 8 halve valnødder
  • 250 g cremefraiche 38%
  • 4 spsk ahornsirup
  • Lidt salt
  • 2 tsk fintrevet økologisk citron

Pynt

  • Flormelis

Tips & Idéer

Du kan lave andet fyld f eks med bær i stedet for valnødder.

Server tærten med en rørt vaniljeis.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Skær smørret i mindre stykker
  2. Smuldr det sammen med melet, flormelis og salt til det bliver en grynet masse, kan gøres i din køkkenmaskine eller foodprocessor
  3. Saml dejen med æggeblomme og vand
  4. Pak dejen ind i film og sæt det i køleskabet ½ time
  5. Rul dejen ud og læg det i en tærteform på ca 22-24 cm i diameter
  6. Skær kanten fri med en skarp kniv
  7. Prik bunden med en gaffel
  8. Bag den blindt, dvs du lægger et stykke bagepapir i bunden og fylder den med tørrede bælgfrugter
  9. Du kan også sætte den ubagte tærte i fryseren og sætte den direkte i ovnen, forbagning er på 10-15 min
  10. Hvis du blind bager er bagetiden ved 180 grader i ca 15-20 min
  11. Fjern bælgfrugter og bagepapir
  12. Sænk varmen til 150 grader

Fyld

  1. Blend valnødder, cremefraiche, ahornsirup, salt og reven citronskal og fordel massen oven på tærtebunden
  2. Bag tærten ved 150 grader i 30 min
  3. Drys med sigtet flormelis inden serveringen

Relaterede opskrifter