Oprettet 1, October 2020

Pæretærte serveret med cremefraiche

Sprød Pæretærte drysset med sukker og serveret med lækker kold cremefraiche.

paeretaerte-bage-kageblo-skalvibage-700x1000-v1 paeretaerte-kager-blog-bage-kageblo-skalvibage-700x1000-v3 paeretaerte-blog-bage-kager-kageblo-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Jeg er vild med denne pæretærte som du får opskriften på i denne uge, den er bare så nem at lave og den smager dejlig, i det hele taget er jeg vild med alle former for tærter.

For et stykke tid siden havde jeg besøg af en dejlig kollega Annelise, hun afløser som sygeplejerske hos os og vi har mange dejlige aftenvagter sammen. Annelise forærede mig en bagebog: Mesterkokkens Bagebog, den har hun fået i hendes teenageår. Jeg har før lånt bogen af hende og den har stået på min ønskeseddel lige siden, men den har været svær at få fat i, den jeg har fået, er den røde udgave og den jeg har set brugt på nettet, har været den blå udgave.

Opskriften på tærtedejen er fra denne bagebog og jeg kan fortælle, at jeg er rigtig glad for bogen og jeg arbejder i øjeblikket med opskrifter fra den.

Pæretærte serveret med cremefraiche

  • 01:30
  • 6 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Ingredienser

  • 250 g mel
  • ¼ tsk salt
  • 125 g smør eller margarine
  • Ca. 1 dl kold vand
  • 4 pærer ca 600 g

Pensling/pynt

  • Vand
  • Sukker

Tilbehør

  • Cremefraiche eller flødeskum

Tips & Idéer

Vil du have en sød dej, tilsæt sukker i dejen.

Du kan bruge fintsnittet æbler i stedet for pærer.

Server vaniljeis til og brug den som dessert.

Fremgangsmåde

  1. Smørret/margarinen smuldres i melet til det er en grynet masse
  2. Salt og vand tilsættes
  3. Der må ikke arbejdes for meget med dejen, brug gerne en køkkenmaskine, hvis du synes, at det er nemmere
  4. Del dejen i 2 og form dem til en kugle, der trykkes flad
  5. Pak begge halvdele ind i film
  6. Stil dem i køleskabet i ca ½ time
  7. Vask og del pærerne i halve
  8. Skræl pærerne, fjern stilk og kernehus
  9. Rul den ene halvdel af dejen ud i en cirkel, brug en tærteform med en diameter på mellem 20-24 cm
  10. Lad dejen hænge ud over kanten på tærteformen
  11. Læg pærerne i formen med den buede side opad og med stilkenden mod midten
  12. Rul den anden halvdel af dejen ud på samme måde som den første
  13. Læg dejen hen over pærerne og tryk dejen let ned over pærerne, skær kanten til og tryk dejen god sammen i kanten
  14. Skær små snit i låget oven på pærerne med et pizzahjul eller en skarp kniv
  15. Stil tærten i køleskab til den er meget kold, ellers kryber kanten ned, når du bager tærten
  16. Pensl pien/tærten med vand og drys med sukker
  17. Bag kagen ved 180 grader i ca 40 min, pien/tærten skal være gylden og sprød at se på
  18. Server den lun eller kold med cremefraiche eller flødeskum

Relaterede opskrifter