Oprettet 19, October 2019

Luftig Brun Lagkage med smørcreme

Luftig brun lagkage med lækker smørcreme, pyntet med smørcreme og kokosmel

brun-lagkage-bageopskrift-opskrift-kage-skalvibage brun-lagkage-kage-opskrift-bageopskrift-skalvibage brun-lagkage-kage-bageopskrift-opskrift-skalvibage

Historien bag opskriften

Denne opskrift på brun lagkage stammer fra min mormor. Da jeg her for nylig ville bage den, viste det sig, at ingen i familien havde opskriften. Alle kan huske den og alle elskede den. Den var fast ved hvert kaffebord hos min mormor.

Jeg har lavet rigtig mange brune lagkager og meget smørcreme, inden jeg fandt frem til en opskrift, som er meget lig min mormors.

For at være sikker på, at den var rigtig, var jeg på besøg hos min tante og morbror. En rigtig hyggelig eftermiddag. Min morbror har godkendt den og det fik en masse minder frem om dengang mine morforældre levede.

Du får her fornøjelsen af opskriften og jeg håber, at du bliver lige så glad for den.

Luftig Brun Lagkage med smørcreme

  • 00:45
  • 10 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Lagkagebunde

  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 50 g mel
  • 60 g kartoffelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 spsk kakaopulver

Smørcreme

  • 400 g blødt smør
  • 300 g sigtet flormelis
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer

Pynt

  • Smørcreme
  • Kokosmel

Tips & Idéer

Lagkagen er bedst dagen efter, hvor den har stået og trukket. Lagkagen kan fint holde sig i flere dage.

Fremgangsmåde

Lagkagebunde

  1. Æg og sukker piskes til en luftig masse (Ca. 10-15 min.)
  2. Mel, kartoffelmel, kakaopulver og bagepulver blandes sammen
  3. Sigt det i æggemassen
  4. Bland massen forsigtig sammen. Brug evt. en dejskraber og fold det sammen. Vær OBS på at massen blandes ordentlig sammen
  5. Fordel dejen i 3 velsmurte lagkageforme
  6. Bag lagkagebundene i 7 min. ved 200 grader
  7. Tag lagekagebundene ud af formen med det samme og læg dem på et stykke bagepapir drysset med sukke
  8. Vend bundene ud på et andet stykke bagepapir med det samme
  9. Lad lagkagebundene køle af

Smørcreme

  1. Blødgjort smør røres god. Gerne i din køkkenmaskine eller med din håndmikser
  2. Sigtet flormelis tilsættes
  3. Massen røres godt, gerne 10 min. (Jo længere tid, jo mere lækker bliver smørcremen)
  4. Æggeblommerne kommes i og der røres godt igen. Massen skal være meget blød
  5. Smør cremen på de 2 af bundene. Det skal være et godt lag. Læg herefter bundene sammen
  6. Smør den øverste bund med smørcreme. Ikke så meget som imellem bundene
  7. Drys med et godt lag kokosmel
  8. Lagkagen skal stå køligt, ikke køleskab

Relaterede opskrifter