Oprettet 23, January 2020
Luksus lagkage
Lagkage af lækre luftige lagkagebunde lagt sammen med solbærmarmelade og fløde/kagecreme og pyntet med flødeskum.
Historien bag opskriften
Denne opskrift stammer fra den gamle kogebog, jeg fik udleveret, da jeg begyndte på Marthakursus i 1973. Marthakursus var et 2 årigt forløb som vi unge piger tog efter skoletid. Det bestod af et husholdningskursus, kjolesygningskursus og kursus i barnepleje,nødhjælp og hjemmets sygepleje.
Jeg har i tidens løb prøvet mange forskellige opskrifter på hvide lagkagebunde, der er bare ingen anden opskrift i mit univers, der er bedre, nemmere og hurtigere at lave end denne.
Den har igennem årene været på mange af mine kaffeborde/fødselsdagsborde. Min mand Lars elsker denne lagkage og han vil rigtig gerne have den serveret med jævne mellemrum. Det skal selvfølgelig helst være med fløde/kagecreme og flødeskum.
Den kan selvfølgelig have andre former for fyld og pyntes på andre måder. Det er kun fantasien der sætter grænser.
Luksus lagkage
- 01:00
- 10 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 3 æg
- 125 g sukker
- 60 g kartoffelmel
- 50 g mel
- 2 tsk bagepulver
Kagecreme
- 2 æg
- 3-4 spsk sukker
- 3-4 spsk mel
- 5 dl mælk
- Kornene af 1 stang vanilje eller vaniljesukker efter smag
- 2 dl fløde
- Solbærmarmelade
Pynt
- Flødeskum
- Chokolade spåner eller reven mørk chokolade
Tips & Idéer
Lagkagen er bedst hvis den står og trækker et døgns tid.
Vent med at pynte lagkagen til den skal serveres.
Du kan sagtens bruge andet fyld.
Lagkagen kan pyntes med chokoladeglasur og pyntes med flødeskum rundt i kanten.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen og sæt den på 200 grader
- Pisk æg og sukker til en luftig masse. Pisk gerne i 10 til 15 min.
- Bland mel kartoffelmel og bagepulver sammen
- Sigt det i æggemassen
- Fold det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vær sikker på at det er helt gennemarbejdet
- Smør lagkage formene med margarine
- Fordel massen i 3 lagkageforme
- Bag lagekagebundene ved 200 grader i 6-7 min.
- Tag lagekagebundene ud
- Vend dem ud på bagepapir drysset med sukker
- Vend dem igen ud på bagepapir
- Træk bagepapiret af. Da det er drysset med sukker, skulle det slippe nemt
- Lad lagkage bundene køle af
Fløde/kagecreme
- Pisk æggene sammen med sukker og mel i en gryde, til du har en glat overflade
- Pisk mælken i
- Tilsæt vaniljekornene og resten af vaniljestangen
- Varm cremen langsom op imens du rører/pisker i det
- Lad cremen koge sagte i et par min.
- Tag gryden af
- Hæld den varme creme op i en skål
- Drys en smule sukker over, så den ikke trækker skind
- Køl cremen af
- Pisk fløden til flødeskum
- Når cremen er helt afkølet blandes den med flødeskum
- Rør massen godt sammen
Læg lagekagebundene sammen
- Smør solbærmarmelade ud på bund nr 1.
- Put herefter fløde/kagecreme oven på bund nr 1.
- Læg bund nr 2 oven på bund nr 1.
- Smør solbærmarmelade oven på bund nr 2.
- Put herefter fløde/kagecreme oven på bund nr 2.
- Pynt lagkagen med flødeskum og reven chokolade/ chokolade spåner.