Oprettet 11, February 2021
Valentinskage med jordbærmousse
Små søde valentinskager lavet af mazarinbund lagt sammen med jordbærmousse og pyntet med pink marcipanovertræk.
Historien bag opskriften
Valentinsdag var ikke noget, der fandtes i min barndom eller ungdom, det er først kommet til Danmark i midten af 1990’erne. Stille og roligt er det blevet mere og mere en tradition at fejre det her i Danmark. Det er ikke noget, vi her i familien har tradition for at fejre, men da min mand Lars lige præcis har fødselsdag den dag, fejrer vi det jo alligevel lidt, jeg plejer at forkæle ham, gerne med min luksus lagkage, den ved jeg nemlig, at han elsker.
I år skal han dog have disse søde små valentinskager som tak for, at han er den, han er og for alt det, han gør for mig.
Opskriften stammer fra Odense marcipan og jeg syntes at de små hjerte var så søde, at jeg måtte prøve at lave dem. Jeg kan fortælle, at de smager rigtig dejligt og de kan sagtens bruges som en dessert, hvis du har lyst til det.
Valentinskage med jordbærmousse
- 04:00
- 2 personer
- Middel
Ingredienser
Mazarinbund
- 160 g marcipan
- 80 g sukker
- 120 g smør
- 2 æg (L)
- 30 g hvedemel
Jordbærmousse
- 100 g jordbær (evt fra frost)
- 0,5 dl fløde
- 150 g hvid chokolade
- 1 ½ dl flødeskum
- 2 bl husblas
Marcipanovertræk
- 150 g rå marcipan
- 75 g flormelis
- 15 g glukosesirup
- Rød frugtfarve
Tips & Idéer
Køb rød marcipan til overtræk, i stedet for at lave den selv.
Lav en hindbærmousse i stedet for en jordbærmousse.
Brug 2 bunde og læg mere mousse imellem, så kan du bruge kagen som dessert.
Fremgangsmåde
Jordbærmousse
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca 10 min.
- Hak chokoladen fint
- Kog jordbær og ½ dl fløde op og hæld det over chokoladen under omrøring
- Vrid husblas fri for vand
- Kom husblassen i den varme jordbærpure’pisk det sammen til en ensartet masse
- Lad massen køle ned, så den har stuetemperatur
- Pisk 1 ½ dl fløde til let flødeskum og vend den i jordbærcremen
- Lad moussen stå i køleskabet, indtil den er stivnet let
Mazarinbund
- Rør marcipan og sukker godt sammen
- Tilsæt smør lidt efter lidt
- Tilsæt æggene et ad gangen
- Vend forsigtigt melet i
- Kom bagepapir på en bageplade
- Smør massen ud på bagepapiret ca 25 x 25 cm
- Bag den ved 160 grader i ca 20 min
- Lad den afkøle
Marcipanovertræk
- Del marcipanen i mindre stykker
- Ælt marcipan, flormelissen glukosesirup til en ensartet masse
- Put så meget rød frugtfarve i, så marcipanen får den farve, du ønsker
Montering
- Skær bundene ud i 6 små hjerter i samme str. (ca 8 cm) 3 stk til hver kage
- Læg kagen sammen skiftevis med jordbærmousse og bunde, 2 lag mousse og 3 bunde
- Den øverste bund trykkes lidt ned om siderne på kanten, så kanten bliver mere rund og får form som et hjerte
- Sæt kagerne på køl indtil de har sat sig (min 2 timer)
- Strø noget flormelis ud på bordet
- Rul marcipanen ud og stik den ud i så stort et stykke, at det dækker hele kagen
- Skær kanten fri forneden med en skarp kniv
- Hvis du har marcipan i overskud kan du hvis du har lyst lave små marcipan roser, eller pynt kagerne med lige hvad du har lyst til