Oprettet 5, March 2020

Chokoladeroulade med mokkacreme

Luftig og velsmagende chokoladeroulade med mokkacreme.

chokoladeroulade-kage-blog-bage-opskrift-skalvibage-700v1000-v3 chokoladeroulade-kage-blog-opskrift-bagning-skalvibage-700v1000-v2 chokoladeroulade-kage-blog-opskrift-skalvibage-700v1000-v1

Historien bag opskriften

Denne opskrift på chokoladeroulade stammer fra en kagebog, som jeg har fået for flere år siden. Jeg elsker at samle på gamle kagebøger og hver gang jeg er i nærheden af en genbrugsforretning, skal jeg altid ind og se om jeg kan finde en kagebog, som jeg ikke har i forvejen.

Det var også sådan, at jeg fandt den kagebog, som denne opskrift stammer fra. Det var ikke en opskrift, jeg havde prøvet at lave før og jeg har heller aldrig smagt en chokoladeroulade før. Det har for det meste været den traditionelle hindbærroulade. Den er meget lækker, men også meget sød, så man spiser ikke så meget af den. Det er heldigvis en roulade som kan stilles i køleskabet. Den bliver faktisk bedre af lige at stå et døgns tid inden den bliver spist. Den pynter så absolut på et kaffebord.

Chokoladeroulade med mokkacreme

  • 00:45
  • 8 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Rouladen

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 50 g kartoffelmel
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver

Mokkacreme

  • 100 blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 1 spsk kakao
  • 3 spsk kogende vand
  • 2 spsk pulverkaffe

Pynt

  • Chokoladespåner
  • Sukker

Tips & Idéer

Kan med fordel laves dagen før, så har cremen sat sig

Der kan puttes forskelligt fyld i. Vær opmærksom på at rouladen er meget sød.

Fremgangsmåde

Rouladen

  1. Tænd ovnen og sæt den på 200 grader
  2. Gør formen klar, læg bagepapir i bunden
  3. Smør bagepapiret med flydende margarine. Så slipper rouladen nemmere
  4. Bageform måler 30x40 cm
  5. Pisk æg og sukker i ca 10 -15 min. Den bliver mere luftig
  6. Bland kartoffelmel, kakao og bagepulver
  7. Sigt det i æggemassen
  8. Vend det forsigtigt med en dejskraber. Til det er helt blandet
  9. Hæld dejen i formen
  10. Bages i 7 min
  11. Tag rouladen ud af ovnen
  12. Drys rouladen med sukker
  13. Læg bagepapir hen over rouladen
  14. Vend rouladen ud på bagepapiret
  15. Træk bagepapiret af. Dette er nemmere fordi det har været smurt med flydende margarine
  16. Lad rouladen afkøl

Mokkacreme

  1. Opløs pulverkaffe i kogende vand
  2. Lad det afkøle til stuetemperatur
  3. Pisk smørret blødt
  4. Pisk flormelis i smørret lidt efter lidt
  5. Pisk kaffen i
  6. Smør cremen ud på den afkølede roulade
  7. Rul rouladen sammen
  8. Pynt rouladen med sukker og chokolade spåner

Relaterede opskrifter