Oprettet 5, March 2020
Chokoladeroulade med mokkacreme
Luftig og velsmagende chokoladeroulade med mokkacreme.
Historien bag opskriften
Denne opskrift på chokoladeroulade stammer fra en kagebog, som jeg har fået for flere år siden. Jeg elsker at samle på gamle kagebøger og hver gang jeg er i nærheden af en genbrugsforretning, skal jeg altid ind og se om jeg kan finde en kagebog, som jeg ikke har i forvejen.
Det var også sådan, at jeg fandt den kagebog, som denne opskrift stammer fra. Det var ikke en opskrift, jeg havde prøvet at lave før og jeg har heller aldrig smagt en chokoladeroulade før. Det har for det meste været den traditionelle hindbærroulade. Den er meget lækker, men også meget sød, så man spiser ikke så meget af den. Det er heldigvis en roulade som kan stilles i køleskabet. Den bliver faktisk bedre af lige at stå et døgns tid inden den bliver spist. Den pynter så absolut på et kaffebord.
Chokoladeroulade med mokkacreme
- 00:45
- 8 personer
- Nem
Ingredienser
Rouladen
- 3 æg
- 100 g sukker
- 50 g kartoffelmel
- 2 spsk kakao
- 1 tsk bagepulver
Mokkacreme
- 100 blødt smør
- 200 g flormelis
- 1 spsk kakao
- 3 spsk kogende vand
- 2 spsk pulverkaffe
Pynt
- Chokoladespåner
- Sukker
Tips & Idéer
Kan med fordel laves dagen før, så har cremen sat sig
Der kan puttes forskelligt fyld i. Vær opmærksom på at rouladen er meget sød.
Fremgangsmåde
Rouladen
- Tænd ovnen og sæt den på 200 grader
- Gør formen klar, læg bagepapir i bunden
- Smør bagepapiret med flydende margarine. Så slipper rouladen nemmere
- Bageform måler 30x40 cm
- Pisk æg og sukker i ca 10 -15 min. Den bliver mere luftig
- Bland kartoffelmel, kakao og bagepulver
- Sigt det i æggemassen
- Vend det forsigtigt med en dejskraber. Til det er helt blandet
- Hæld dejen i formen
- Bages i 7 min
- Tag rouladen ud af ovnen
- Drys rouladen med sukker
- Læg bagepapir hen over rouladen
- Vend rouladen ud på bagepapiret
- Træk bagepapiret af. Dette er nemmere fordi det har været smurt med flydende margarine
- Lad rouladen afkøl
Mokkacreme
- Opløs pulverkaffe i kogende vand
- Lad det afkøle til stuetemperatur
- Pisk smørret blødt
- Pisk flormelis i smørret lidt efter lidt
- Pisk kaffen i
- Smør cremen ud på den afkølede roulade
- Rul rouladen sammen
- Pynt rouladen med sukker og chokolade spåner