Oprettet 3, September 2020

Gammeldags æblekage

Æblekage med rasp, pyntet med flødeskum og ribsgelé.

aeblekage-opskrift-kageblog-kage-skalvibage-700x1000-v2 aeblekage-opskrift-kage-kageblog-kage-skalvibage-700x1000-v3 aeblekage-kageblog-kage-skalvibage-oprksift-700x1000-v4

Historien bag opskriften

Min mand og jeg har nogle mandlige bekendte fra Sverige og de er begge to kokke. For flere år siden var de på besøg hos os på nogenlunde dette tidspunkt. Min mand kørte dem rundt på Fyn for at vise dem nogle af de seværdigheder vi har og noget af det, de begge to bemærkede var, at der lå masser af æbler i folks haver og de var ganske uforstående overfor, hvorfor de ikke blev brugt, det var jo mad som de sagde.

Jeg vil give dem ret, vi har haft nogle år, hvor æbletræerne har bugnet med frugter og der er faktisk mange ting, man kan bruge æblerne til, hvis man har tid til at ordne dem. Æblerne kan bruges i madlavningen, til kager og de kan laves til æblemost.

Desværre har vores 2 æbletræer ikke rigtig givet æbler i et par år, men de er altså også mange år gamle, så jeg har været nødt til at købe æbler, for at kunne lave denne uges dejlige opskrift på gammeldags æblekage. Det er en af de nemmeste kager, du kan lave , så det er bare at gå i gang, den kan bruges til kaffen og som en lækker dessert.

God arbejdslyst.

Gammeldags æblekage

  • 01:00
  • 6 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Æblegrød

  • 500 g æbler
  • ½ dl vand
  • 100 g sukker
  • Vaniljesukker efter smag

Rasp

  • 120 g rasp
  • 60 g sukker
  • 50 g smør

Pynt

  • 2 ½ dl flødeskum
  • Ribsgelé

Tips & Idéer

Læg et lag syltetøj eller knuste makroner imellem lagene af æblegrød i stedet for rasp.

Du kan blande hakkede mandler i den ristede rasp.

Tilsæt lidt sherry til æblegrøden og undlad vaniljesukker.

Fremgangsmåde

Æblegrød

  1. Skræl æblerne
  2. Fjern kernehusene
  3. Skær æblerne i mindre stykker
  4. Kog æblerne til mos i vandet indtil de er helt kogt ud
  5. Tilsæt sukker og vanilje og lad æblemosen afkøle

Rasp

  1. Bland rasp og sukker
  2. Smelt smørret
  3. Rist blandingen på en pande, til det er brunt, der skal røres hele tiden, så det ikke brænder på

Montering

  1. Læg æblegrøden lagvis med den ristede rasp i en skål i passende størrelse
  2. Det sidste lag skal være rasp
  3. Pisk fløden til flødeskum
  4. Pynt æblekagen med flødeskum
  5. Pynt med ribsgelé i små klatter ovenpå flødeskummet
  6. Sæt æblekagen koldt indtil den skal serveres

Relaterede opskrifter