Oprettet 9, April 2020
Rabarberkage med smuldredej og kold flødeskum
Lækker og velsmagende rabarberkage sprød smuldredej og kold flødeskum.
Historien bag opskriften
Efter endt uddannelse som sygeplejerske fik jeg job på Grenå sygehus og min mand som dengang var trykker, fik job på et trykkeri i byen. Vi boede i nogle år i et lejet hus inde i Grenå, men vi fik på et tidspunkt mod på at købe hus, så vi brugte mange søndage på at køre rundt for at lede efter en egnet bolig.
På en af disse ture kom vi forbi et mekanikerværksted, som lignede løgn, men ude foran holdt en Jaguar Mark 2, gammel og rusten at se på. Min mand og jeg havde drømt om at at eje sådan en bil, så min mand gik ind for at tale med ejeren af denne bil. Han hed Gunner Frederiksen, en ældre herre som boede der sammen med sin kone Ingrid.
Det blev starten på et utrolig dejligt bekendtskab med disse 2 ældre mennesker. Engang blev vi inviteret til middag hos dem og da Ingrid var meget plaget af leddegigt var det Gunner, der lavede maden. Vi fik kylling med agurkesalat og så denne skønne Rabarberkage med flødeskum. Det var søde rabarber fra deres egen have og jeg blev helt vild med denne kage og ville have opskriften, men det var svært, da Gunner have lavet den sådan lidt på slump. Men for nogle år siden fandt jeg denne opskrift i en af mine kagebøger og da jeg smagte den, var det ligesom at komme tilbage til Gunner og Ingrids hyggelige hjem.
Jeg skylder at fortælle, at min mand var så heldig at købe Jaguaren og han satte den istand. Den har vi haft mange hyggelige ture i.
Rabarberkage med smuldredej og kold flødeskum
- 00:45
- 6 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g rensede rabarber
- 100 g sukker
- 1 spsk kartoffelmel
Smuldredej
- 175 g mel
- 100 g blødt smør eller margarine
- 50 g sukker
Pynt
- Flødeskum
Tips & Idéer
Kan serveres med en vaniljecreme vendt med flødeskum.
Der kan bruges andre bær i stedet for rabarber.
Kan laves dagen i forvejen, fyldes i glas og bruges som dessert.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Rengør rabarberne og skær dem i mindre stykker
- Spred dem ud i et smurt ovnfast fad
- Bland sukker og kartoffelmel sammen
- Drys blandingen over rabarberne
Dej
- Skær det bløde smør i små tern
- Bland det sammen med mel og sukker, enten med en gaffel eller fingrene
- Dejen skal være smuldret
- Fordel det over rabarberne
- Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i 30 min. Tag kagen ud og lad den afkøle
- Server den lun eller kold med flødeskum