Oprettet 5, August 2021

Stikkelsbærkage med flødeskum

Lækker lagkage lignende kage fyldt med stikkelsbær, der har ligget i lage, serveret med kold fløde.

700x1000-v2 700x1000-v1 700x1000-v3

Historien bag opskriften

Jeg har ikke brugt stikkelsbær i kage ret mange gange før, de har gerne været brugt til stikkelsbærgrød i stedet for. Jeg har købt stikkelsbærrene frosne, da jeg ikke er så heldig, at jeg har en stikkelbærbusk. Denne kage er en meget lækker svampet kage og dejen minder om en lagkagedej, du kan sagtens vælge at lave en lagkage med stikkelsbærrene som fyld sammen med flødeskum i stedet for.

Kagen smager dejligt med koldt flødeskum til, du kan også servere den lun med is til eller lav en lækker vaniljecreme til.

Opskriften stammer fra en gammel BoBedres bagebog, som jeg har fundet, der er rigtig mange lækre, gamle opskrifter i bogen og jeg har allerede brugt flere af opskrifterne.

Stikkelsbærkage med flødeskum

  • 01:15
  • 10 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Stikkelsbær i lage

  • 700 g stikkelsbær
  • 250 g sukker
  • ½-1 dl vand
  • ¼ citron
  • 1 stk hel kanel

Dej

  • 100 g mandler
  • 5 æg
  • 125 g sukker
  • 1 ¼ tsk kartoffelmel

Tilbehør

  • 2 dl piskefløde

Tips & Idéer

Brug ribs eller solbær i stedet for stikkelsbær.

Server kagen med en lækker vaniljecreme til.

Fremgangsmåde

Stikkelsbær (Laves evt dagen før)

  1. Klip stikkelsbærrene fri for blomst og stilk
  2. Bland vand, sukker, citron og kanel i en gryde og kog det op, indtil sukkeret er smeltet
  3. Kog stikkelsbærrene møre i lagen, ca 5 min ved lavt blus og med låg på
  4. Lad stikkelsbærrene stå i lagen til dagen efter
  5. Tag stikkelsbærrene op og lad dem dryppe af inden brug

Dej

  1. Skold og smut mandlerne
  2. Mal mandlerne i en minihakker
  3. Pisk æg og sukker til en luftig masse ca 10 min
  4. Bland de finthakkede mandler med kartoffelmelet
  5. Rør blandingen i æggemassen
  6. Smør et ovnfast fad ca 20 x 30 cm
  7. Fordel stikkelsbærrene i bunden af fadet
  8. Hæld dejen over stikkelsbærrene
  9. Bag kagen ved 225 grader i ca 15 min til kagen er let gylden
  10. Lad kagen afkøle
  11. Pisk fløden og server den til kagen

Relaterede opskrifter