Oprettet 22, July 2021

Solbærsnitter med citronglasur

Sprøde solbærsnitter fyldt med solbærmarmelade og pyntet med en citronglasur.

solbaersnitter-bage-kage-opskrift-kageblog-kager-skalvibage-700x1000-v3 solbaersnitter-bage-kage-opskrift-kager-kageblog-skalvibage-700x1000-v2 solbaersnitter-bage-kage-opskrift-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Jeg har fundet denne kage i en af mine gamle kagebøger, denne bog er fra 1972, det er BO Bedres bagebog. Det er lidt af en udfordring at bruge opskrifterne, da der er meget få billeder at kigge på. Jeg syntes, at opskriften lød spændende og fordi det er sæson for solbær, tænkte jeg, at den skulle med på bloggen. Du kan selvfølgelig lave din egen solbærmarmelade fremfor at bruge en købe marmelade, jeg har bare ikke nået, at være ude at plukke solbær i år.

Det er en meget spøjs kage, for den smuldrer i munden på dig, når du spiser den og det er ikke, det man forventer, når man spiser den. Du kan lave snitterne firkantede og runde eller gøre ligesom mig lave små trekanter. Kagerne vil egne sig til engang kage tapas.

Solbærsnitter med citronglasur

  • 01:00
  • 10 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Dej

  • 175 g mel
  • 125 g blødt smør
  • ½ dl lys sirup
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk revet citronskal fra en økologisk citron
  • 1 knsp salt

Fyld

  • 2 dl solbærmarmelade

Pynt

  • Kogende vand
  • 200 g flormelis
  • Citronsaft
  • Evt lidt gult glasur

Tips & Idéer

I stedet for glasur, kan du drysse kagen med perlesukker og hakkede nøddekerner.

Brug andet marmelade.

Fremgangsmåde

  1. Rør det bløde smør sammen med vaniljesukker, og sirup
  2. Bland mel, bagepulver, kanel, salt og reven citronskal sammen
  3. Rør det i smørblandingen
  4. Foer en form med bagepapir, formen skal måle 20 x 25 cm
  5. Smør bagepapiret med flydende margarine
  6. Hæld halvdelen af dejen i formen
  7. Smør dejen ud, så den dækker bunden af formen
  8. Fordel solbærsyltetøjet over dejen
  9. Fordel resten af dejen ovenpå solbærsyltetøjet
  10. Bag kagen ved 190 grader i ca 25 min indtil kagen er gylden
  11. Afkøl kagen
  12. Kog vandet, tilsæt lidt af det sammen med citronsaften i flormelissen, rør det godt sammen, massen skal tyk
  13. Tilsæt lidt frugtfarve, for at give det en lidt gullig farve
  14. Smør det ud over kagen
  15. Når glasuren har sat sig, kan du skære kagen ud i snitter
  16. Vær opmærksom på, at kagen smuldrer i munden på dig, når du spiser den, det er ikke som at spise en hindbærsnitte

Relaterede opskrifter