Oprettet 14, October 2021

Squashkage med valnødder

Lækker svampet squashkage med masser af squash, grofthakkede valnødder, kanel og muskatnød.

squashkage-bage-kager-skalvibage-700x1000-v1 squashkage-kageblog-kage-bage-kager-skalvibage-700x1000-v3 squashkage-kageblog-bageblog-bage-kager-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Jeg elsker denne tid på året, for nu har jeg mere tid til at bage. Jeg er dog ikke helt færdig i haven, jeg venter på at bladene fra træerne falder ned, så jeg kan komme i gang med at fjerne dem.

Lige nu arbejder jeg med alle mulige slags kager, jeg er ikke så bundet af sæsonen, dog er der lige denne kage, som du får opskriften på, det er nemlig en lækker svampet squashkage, det er lige nu sæson for squash. Den har andre navne som courgette, zucchini. Det er den samme grøntsag, men navnet afhænger af det land, den kommer fra. Squash er en billig grøntsag, den kan anvendes i madlavning også.

Ugens kage er fyldt med reven squash, grofthakkede valnødder, kanel og muskatnød, den er super nem at lave og den kan holde sig i 4-5 dage, når den er pakket ind i staniol.

Rigtig god fornøjelse, når du forhåbentlig skal bage den her i weekenden.

Squashkage med valnødder

  • 01:30
  • 8 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

  • 245 g grofthakkede valnødder
  • 500 g reven squash
  • 2 ½ dl rapsolie
  • 330 g sukker
  • 3 æg
  • 300 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 ½ tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt muskatnød

Tips & Idéer

Lav en citronglasur og smør det ovenpå kagen.

Tilsæt rosiner i kagen.

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 150 grader
  2. Foer en brødform ( 22 x 12 cm) med bagepapir
  3. Hak valnødderne groft
  4. Skræl squashene og riv dem
  5. Kom squashen i en røreskål sammen med olie, sukker, æg og de fleste hakkede valnødder
  6. Rær det godt sammen
  7. Bland mel, bagepulver, kanel og muskatnød
  8. Rør melblandingen i squashblandingen
  9. Rør blandingen sammen
  10. Hæld dejen i formen
  11. Fordel resten af valnødderne oven på dejen
  12. Bag kagen ved 150 grader i ca 70 min, eller til en tandstikker stikkes i midten af kagen og den er fri for dej, når du trækker den op
  13. Lad kagen køle godt af i formen
  14. Flyt kagen over på en bagerist og lad den køle helt af
  15. Når den er kold, skær den i skiver og server
  16. Pak resten af kagen ind i staniol, den kan holde sig i 4-5 dage

Relaterede opskrifter