Oprettet 7, October 2021

Kirsebærkage drysset med flormelis

Lækker, svampet kirsebærkage med mandler og syltede kirsebær drysset med sigtet flormelis.

kirsebaerkage-bage-kager-blog-kage-skalvibage-700x1000-v2 kirsebaerkage-blog-kage-skalvibage-700x1000-v1 kirsebaerkage-bage-kageblog-kage-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

For ikke så længe siden fik jeg en dejlig mail fra Kirsten, som bor i Kolding, hun havde arvet sin mormors gamle bog, hvor hun skrev alle de bedste af hendes opskrifter ind.

I den bog var der masser af spændende gamle kage opskrifter, Kirsten havde fundet denne dejlige opskrift på en lækker svampet kirsebærkage med mandler og kirsebær, den synes hun, at jeg skulle have til min blog og det er jeg rigtig beæret over, tusind tak Kirsten.

Skulle der være andre af jer derude, som ligger inde med nogle gamle kageopskrifter, som I synes passer til min blog, er I velkomne til at skrive til mig.

Kirsebærkage drysset med flormelis

  • 01:30
  • 10 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

  • 125 g blødt smør, gerne usaltet
  • 185 g sukker
  • 2 æg
  • 95 g malede mandler
  • 185 g sigtet mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 ¼ dl mælk
  • 680 g udstenede afdryppede kirsebær

Tips & Idéer

Brug råsyltede blåbær i stedet for kirsebær.

Lav evt kagen i små forme, husk at ændre på bagetiden.

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 175 grader
  2. Smør en springform eller en rillet ringform med smør og drys med mel
  3. Bank det overskydende mel af
  4. Pisk det bløde smør og sukker sammen til det er lyst, ikke cremet
  5. Pisk æggene let sammen og tilsæt dem gradvist til blandingen og pisk det grundigt sammen
  6. Mal mandlerne i en minihakker
  7. Rør mandlerne i blandingen
  8. Tilsæt bagepulver til melet
  9. Tilsæt melblandingen skiftevis med mælk, fold dejen sammen, indtil det hele er blandet godt sammen
  10. Fold forsigtigt de afdryppede kirsebær i dejen
  11. Fordel dejen i formen og glat overfladen
  12. Bag kagen ved 175 grader i ca 50-60 min. Stik en tandstikker i kagen, den er bagt, når der ikke er dej på tandstikkeren
  13. Lad kagen køle af i ca 10 min og vend kagen ud på en bagerist og lad den køle helt af.
  14. Drys evt med flormelis inden serveringen
  15. Kagen smager bedst samme dag, den er bagt

Relaterede opskrifter