Oprettet 3, February 2023

Spejlæg med flødeskum

En fantastisk opskrift af Kirsten Hüttemeier fra 1956, kagen er lavet af en lagkagebund med pynt af flødeskum og en fersken.

spejlaeg-opskrift-kage-skalvibage-700x1000-v1 spejlaeg-opskrift-kageblog-bage-skalvibage-700x1000-v2 spejlaeg-opskrift-kageblog-bagening-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

Jeg er medlem af en kagegruppe, hvor det handler om glemte kager og der bliver postet rigtig mange gamle Amo opskrifter, dem er jeg helt vilde med, de passer lige til min blog.

Denne uges opskrift er en opskrift lavet af kirsten Hüttemeier, hun kalder dem spejlæg og jeg synes, at de ligner godt. Det er en nem opskrift og den tager ikke lang tid at lave og så er det samtidig en dejlig dekorativ kage, jeg har valgt ikke at lave kagerne for store, da jeg synes, at de kan være en del af et kagebord. Hvis du laver dem i fuld størrelse, er det nærmest et helt måltid.

Du kan vælge at bruge syltede abrikoser i stedet for ferskner.

Spejlæg med flødeskum

  • 00:45
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Dej

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • Reven skal af en øko appelsin
  • 150 g mel
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 1 /2 tsk bagepulver

Pynt

  • 1 dl fløde
  • 12 henkogte ferskner

Tips & Idéer

Du kan lade være med, at stikke kagen ud og i stedet lade den være firkantet, pynt kagen og skær dem ud i firkanter.

Brug syltede abrikoser i stedet for ferskner.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 180 grader
  2. Pisk æg og sukker til en lys æggesnaps, piskes i ca 10 min
  3. Tilsæt reven appelsinskal og saft i æggemassen, pisk det godt sammen
  4. Bland bagepulver i melet
  5. Tilsæt det sigtede mel i æggemassen
  6. Vend forsigtigt melet sammen med en dejskraber, vær sikker på, at det er helt blandet
  7. Brug en bradepande, foer den med bagepapir
  8. Smør bagepapiret med flydende margarine
  9. Hæld dejen ud på bagepapiret og fordel dejen ud over hele bradepanden
  10. Bag kagen ved 180 grader i ca 8 min
  11. Tag kagen ud, vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker
  12. Træk bagepapiret af, vend kagen ud på et andet stykke bagepapir
  13. Lad kagen køle af
  14. Tag ferskenerne op af konserves dåsen, sørg for at de er godt dryppet af, inden du bruger dem
  15. Pisk fløden til flødeskum

Montering

  1. Brug en 8 cm (diameter) udstikker og stik 12 stk kager ud
  2. Brug en 6 cm (diameter) udstikker og stik ferskner ud
  3. Skær bunden af fersknerne, så de ikke bliver for høje
  4. Smør kagerne over med et lag flødeskum, ca ½ cm fra kanten
  5. Placer ferskenen oven på flødeskummet og pres den lidt ned, flødeskummet vil flyde ud, den må helst ikke komme ud over kanten

Relaterede opskrifter