Oprettet 3, February 2023
Spejlæg med flødeskum
En fantastisk opskrift af Kirsten Hüttemeier fra 1956, kagen er lavet af en lagkagebund med pynt af flødeskum og en fersken.
Historien bag opskriften
Jeg er medlem af en kagegruppe, hvor det handler om glemte kager og der bliver postet rigtig mange gamle Amo opskrifter, dem er jeg helt vilde med, de passer lige til min blog.
Denne uges opskrift er en opskrift lavet af kirsten Hüttemeier, hun kalder dem spejlæg og jeg synes, at de ligner godt. Det er en nem opskrift og den tager ikke lang tid at lave og så er det samtidig en dejlig dekorativ kage, jeg har valgt ikke at lave kagerne for store, da jeg synes, at de kan være en del af et kagebord. Hvis du laver dem i fuld størrelse, er det nærmest et helt måltid.
Du kan vælge at bruge syltede abrikoser i stedet for ferskner.
Spejlæg med flødeskum
- 00:45
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Dej
- 3 æg
- 150 g sukker
- Reven skal af en øko appelsin
- 150 g mel
- 2 spsk appelsinsaft
- 1 /2 tsk bagepulver
Pynt
- 1 dl fløde
- 12 henkogte ferskner
Tips & Idéer
Du kan lade være med, at stikke kagen ud og i stedet lade den være firkantet, pynt kagen og skær dem ud i firkanter.
Brug syltede abrikoser i stedet for ferskner.
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 180 grader
- Pisk æg og sukker til en lys æggesnaps, piskes i ca 10 min
- Tilsæt reven appelsinskal og saft i æggemassen, pisk det godt sammen
- Bland bagepulver i melet
- Tilsæt det sigtede mel i æggemassen
- Vend forsigtigt melet sammen med en dejskraber, vær sikker på, at det er helt blandet
- Brug en bradepande, foer den med bagepapir
- Smør bagepapiret med flydende margarine
- Hæld dejen ud på bagepapiret og fordel dejen ud over hele bradepanden
- Bag kagen ved 180 grader i ca 8 min
- Tag kagen ud, vend kagen ud på et stykke bagepapir drysset med sukker
- Træk bagepapiret af, vend kagen ud på et andet stykke bagepapir
- Lad kagen køle af
- Tag ferskenerne op af konserves dåsen, sørg for at de er godt dryppet af, inden du bruger dem
- Pisk fløden til flødeskum
Montering
- Brug en 8 cm (diameter) udstikker og stik 12 stk kager ud
- Brug en 6 cm (diameter) udstikker og stik ferskner ud
- Skær bunden af fersknerne, så de ikke bliver for høje
- Smør kagerne over med et lag flødeskum, ca ½ cm fra kanten
- Placer ferskenen oven på flødeskummet og pres den lidt ned, flødeskummet vil flyde ud, den må helst ikke komme ud over kanten