Oprettet 25, September 2022

Morfars sommerkage

Skøn lækker, blød bradepandekage med makronmasse ovenpå, pyntet med en frisk creme af cremefraiche, flødeskum og til sidst pyntet med skiveskårne jordbær

morfars-sommerkage-kage-blog-skalvivage-700x1000-v1 morfars-sommerkage-opskrift-bage-kage-blog-skalvivage-700x1000-v2 morfars-sommerkage-kageblog-bage-kage-blog-skalvivage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

Hvorfor kommer der en opskrift på en sommerkage, sommeren er jo overstået, tænker du nok. Du har fuldstændig ret, men den fortjener virkelig en plads på bloggen, den kan heldigvis laves hele året rundt, pyntet med lige de frugter du har lyst til, f.eks kiwi, vindruer og bananer eller bær som blåbær, hindbær og brombær.

Denne skønne kage fik jeg engang til en vejfest, jeg var til, det var en ældre herre ved navn Henning, der havde bagt den, den smagte super og det er en god kage, at bage, hvis man skal være mange gæster. Du kan også halvere mængden, hvis I ikke skal være så mange.

Kagen smager bedst på dagen, men kan sættes i køleskabet og spises dagen efter.

Morfars sommerkage

  • 01:30
  • 18 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Bund

  • 400 g smør
  • 400 g sukker
  • 7 æggeblommer
  • 4 dl mælk
  • 275 g mel
  • 5 ½ tsk bagepulver

Makronmasse

  • 5 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 100 g makroner

Pynt

  • 5 dl fløde
  • 2,5 dl cremefraiche 9%
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 500 g jordbær

Tips & Idéer

Server med f eks skiveskåret kiwi, vindruer, hindbær, blåbær og brombær, bananer

Tilsæt hasselnødder i makronmasse.

Fremgangsmåde

Bund

  1. Smelt smørret
  2. Tilsæt sukkeret og rør godt rundt
  3. Tilsæt æggeblommer, mælk, mel og bagepulver
  4. Pisk det godt sammen til en let flydende masse
  5. Beklæd en bradepande med bagepapir
  6. Bag kagen ved 180 grader i 20 min, til den er flot lysebrun

Makronmasse

  1. Pisk æggehviderne til de er godt stive
  2. Tilsæt sukker og vaniljesukker, kom lidt ad gangen i og pisk imellem hver gang
  3. Knus makronerne
  4. Tilsæt makronerne og vend dem forsigtigt i æggehviderne
  5. Kom massen over bunden
  6. Bag kagen videre i ca 20-25 min ved 180 grader
  7. Når kagen er kold mases, presses den sammen med en anden bageplade, så den bliver jævn og flad

Creme/pynt

  1. Pisk fløden til flødeskum, tilsæt vaniljesukker og creme fraiche
  2. Rør det rundt, indtil det er blandet godt
  3. Smør cremen over kagen
  4. Pynt med masser af skiveskårne jordbær

Relaterede opskrifter