Oprettet 10, December 2022
Specier
Små lækre specier lavet med smør og tilsat finthakket mørk chokolade



Historien bag opskriften
Denne opskrift stammer fra en af mine gamle kagebøger, den er super nem at lave, der er få ingredienser og det, der lige giver kagen et pift, er at der er små chokolade stykker i dejen. Husk at sigte chokoladen, så du kun får chokoladestykkerne med og ikke smuldet, ellers bliver dejen brun.
Du kan lave dejen i forvejen og enten lægge den i fryseren eller lade den stå i køleskabet, hvis du skal bage inden for en uge.
Jeg har haft fornøjelsen af at have mit barnebarn Olivia med til at bage nogle af dem, det var rent hygge og Olivia er meget lærenem og hurtig, så jeg havde travlt med at nå at følge med.
Du kan tilsætte hakkede mandler, eller julie krydderier i stedet hakket chokolade, jeg har prøvet at tilsætte stødt ingefær, det var ikke lige min hofsmag.
Specier
- 02:00
- 8 personer
- Nem
Ingredienser
- 250 g mel
- 125 g flormelis
- 190 g koldt smør
- ½ æg
- 60 g finthakket mørk chokolade
Tips & Idéer
Rul dejen til pølser inden dejen lægges i køleskab og skær tynde skiver med en skarp kniv.
Tilsæt evt mandler, julekrydderier eller appelsin saft i stedet for chokoladen.
Fremgangsmåde
- Mel og flormelis sigtes
- Smørret deles i mindre stykker
- Smørret smuldres i melblandingen til det er en grynet masse. Brug gerne en foodprocessor eller en køkkenmaskine
- Dejen samles hurtigt med ægget
- Hak chokoladen i fine små stykker
- Sigt chokoladen, så smuldret ikke kommer med, det vil farve dejen mørk. Gem det findelte chokolade og brug det evt drys
- Ælt hurtigt chokoladen ind i dejen
- Del dejen i mindre stykker og pak dejen ind i film
- Lad dejen stå i køleskab ½-1 time
- Tænd ovnen og sæt den på 200 grader
- Rul dejen ud og udstik i runde kager 4-6 cm i diameter
- Der bliver ca 80 kager, når de er 4 cm i diameter
- Bag kagerne ved 200 grader i ca 6 -8 min, de skal være svagt lysebrune
- Lad kagerne afkøle
- Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder, der er foeret med bagepapir