Oprettet 3, September 2021

Sommerfugle-cupcakes

Lækre bløde cupcakes fyldt op med piskefløde, pyntet med jordbærmarmelade og drysset med flormelis

700x1000-v1 700x1000-v2 700x1000-v3

Historien bag opskriften

Jeg har i mange år gået og troet at cupcakes var en nyere kage, som det blev vældig populært at bage for få år siden. Jeg har lavet lidt research på kagerne og cupcakes er første gang blev omtalt i en amerikansk kogebog i 1828, men det viser sig, at den allerede er omtalt i 1796 som en lille kage, der i dag ville være en cupcake.

Kagen er utrolig nem at bage og der er ufattelig mange muligheder/måder at pynte kagerne på. Den kan bruges til kaffen men også anvendes som dessert.

Jeg synes, at ugens opskrift på cupcakes er en sød lille kage, fordi den gerne skulle ligne en sommerfugl i pyntningen.

Sommerfugle-cupcakes

  • 01:00
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Ingredienser

  • 120 g usaltet blødt smør
  • 180 g sukker
  • 185 g mel
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1 ¼ dl mælk
  • 2 æg

Pynt

  • 1 ¼ dl fløde
  • 1 ½ spsk jordbærmarmelade
  • Evt. flormelis

Tips & Idéer

Brug andet marmelade i stedet for jordbærmarmelade.

Erstat flødeskummet med en vanilje-citroncreme.

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 160 grader varmluft
  2. Læg papirform i en muffinform med 12 fordybninger
  3. Pisk det bløde smør, sukker, mel mælk og æg til en let, luftig og lys masse i ca. 10 min
  4. Fordel dejen i papirformene ca ¾ fyldt
  5. Bag kagerne ved 160 grader i ca 30 min
  6. Lad kagerne køle af
  7. Skær små cirkler ud øverst i hver kage med spidsen af en skarp kniv
  8. Halver cirklerne
  9. Kom ca 2 tsk flødeskum i hver kage
  10. Læg 1 tsk jordbærmarmelade i midten
  11. Stik de 2 halvcirkler ned oven i marmeladen, så det ligner sommerfuglevinger
  12. Drys med lidt flormelis
  13. Server kagerne

Relaterede opskrifter