Oprettet 19, August 2021
Æblemuffins med knas
Lækre, smagfulde muffins fyldt med revne æbler, blåbær og toppet med en sprød smuldredej/knas og pyntet med blåbær.
Historien bag opskriften
Muffins er en kage, som kan laves på mange forskellige måder, jeg har en bog med 500 forskellige opskrifter på muffins, jeg skal nok lade være med at lægge dem alle på bloggen.
Det er en kage, du kan lave, fryse ned og tage op, når du skal bruge den og det er en kage, du kan bruge som kollega kage, klassens time kage, en kage du kan tage med på farten.
Skal den være mere sund, kan du med fordel erstatte noget af melet med fuldkornsmel. Det der gør denne muffins lækker og svampet er, at der er tilsat reven æble, måske kan reven pære bruges, det er da værd at prøve.
Æblemuffins med knas
- 00:45
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Dej
- 300 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- ¼ tsk kanel
- 1 knsp stødte nelliker
- 115 g brunt farin
- 1 ¾ dl mælk
- 2 æg
- 125 g smeltet og afkølet smør
- 2 revne æbler uden skræl
- 155 g blåbær
Smuldredej / knas
- 5 spsk mel
- 55 g sukker
- 35 g havregryn
- 40 g smør
Pynt
- Blåbær
Tips & Idéer
Udskift noget af melet med fuldkornsmel.
Brug brombær i stedet for blåbær.
Fremgangsmåde
Dej
- Sæt ovnen på 175 grader og lad den varme op, imens du laver dejen
- Læg papirform i en muffinform med 12 huller
- Smelt smørret og lad det afkøle
- Sigt mel, bagepulver, kanel, nelliker i en skål
- Rør brunt farin i
- Lav en fordybning i midten
- Pisk mælk, æg og smør sammen i en kande
- Hæld mælkeblandingen ned i melblandingen i fordybningen
- Fold det sammen til det lige er blandet, dejen vil være klumpet
- Skræl, del og riv æblerne
- Fold de revne æbler i blandingen
- Tilsæt blåbærrene og fold dem dejen
- Fyld muffinformene ¾ op
Smuldredej / knas
- Kom mel, sukker og havregryn i en skål
- Del det kolde smør i mindre stykker og gnid det ind i melblandingen, til de fleste klumper er væk
- Drys ca 2 tsk af smuldredejen over hver muffins
- Pynt med 1 blåbær
- Bag dem ved 175 grader i ca 25 min eller til kagerne er gyldne
- Lad dem køle af i ca 5 min
- Flyt dem over på en bagerist og lad dem køle helt af