Oprettet 25, February 2021

Brownie muffins

Lækre saftige brownie muffins med chokolade, valnødder og pyntet med en dejlig frisk hindbærskum og hindbærstøv.

brownie-muffins-blog-bage-skalvibage-700x1000-v1 brownie-muffins-opskrift-blog-bage-skalvibage-700x1000-v3 brownie-muffins-kageblog-bage-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

For et par år siden var jeg til en tøsekomsammen med en flok livlige kvinder fra en af mine gamle arbejdspladser. Efter en særdeles vellykket frokost fik vi serveret disse fantastiske brownie med hindbærskum til kaffen. Jeg var solgt lige på stedet og jeg synes, at det er en sjov måde at servere brownie på, normalt er de lavet i en bradepande og skåret ud i firkantede stykker og der plejer ikke at være pynt på de traditionelle brownie. Jeg synes bestemt ikke, at det gør noget, at kagerne laves som muffins og hindbærskummet, som er lidt syrligt, passer perfekt til den meget søde kage. Du kan selvfølgelig sagtens pynte dem med lige hvad, du har lyst til, det er kun fantasien, der sætter grænser.

Brownie muffins

  • 01:15
  • 10 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Brownie

  • 250 g smør
  • 150 g mørk chokolade, gerne kogechokolade, i små stykker
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 200 g. hakkede valnøddekerner

Hindbærskum

  • 3 blade husblas
  • ½ vaniljestang
  • ½ dl sukker
  • 200 g frosne hindbær
  • 2,5 dl piskefløde

Pynt

  • Frysetørret hindbær der er malet til støv

Tips & Idéer

Lav brownie i en firkantet springform, skær kagen ud i firkantede stykker.

Pynt brownie muffins med en lækker chokolademousse.

Pynt brownien med hakket chokolade, mini skumfiduser og saltet peanuts inden du bager kagen.

Fremgangsmåde

Brownie

  1. Smelt smørret sammen med det hakkede chokolade i en gryde
  2. Lad det køle af
  3. Pisk æg og sukker til en luftig masse
  4. Bland mel, kakao og de hakkede valnøddekerner sammen
  5. Vend det forsigtig i æggemassen
  6. Vend den afkølede chokoladeblanding i massen
  7. Hæld dejen op i muffinsformene, så det dækker ca ⅔ af formen
  8. Bag kagerne ved 150 grader i ca 15 min

Hindbærskum

  1. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min
  2. Flæk vaniljestang og skrab vaniljekornene ud
  3. Kom både vaniljekorn og stang i gryden sammen med hindbær og sukker
  4. Bring massen i kog og lad den simre i ca 10 min
  5. Fisk vaniljestangen op
  6. Pres husblassen fri for vand og tilsæt den til hindbærmassen
  7. Si massen igennem en sigte over i en skål, så hindbærkernerne bliver siet fra
  8. Lad massen køle ned til stuetemperatur
  9. Pisk fløden til let skum
  10. Rør gradvist flødeskummet i hindbærmassen
  11. Stil hindbærmassen på køl
  12. Når hindbærmassen er kold, piskes den let med en elpisker
  13. Put massen i en sprøjtepose med en tyl
  14. Pynt kagerne med hindbærskummet
  15. Drys hindbærstøv over kagerne

Relaterede opskrifter