Oprettet 12, December 2019
Små Luksus Finskbrød
Nem opskrift på finskbrød til årets julebag.
Historien bag opskriften
For mange år siden boede min mand og jeg i en lillebitte by i Jylland, der hed Birkesig. Det var langt ude på landet, med meget få naboer.
Til den ene side boede en gammel dame, som hed Astrid, hun boede sammen med hendes søn Heino. Vi havde tradition for, at vi besøgte dem inden jul for at ønske dem en glædelig jul og hun plejede altid at bage forskellige slags julesmåkager til julen. Dem fik vi serveret sammen med et glas portvin.
Jeg husker specielt hendes finskbrød, som jeg elskede at smage og har altid synes de smagte fantastisk. For år tilbage fandt jeg en super opskrift på finskbrød i min gamle kagebog og jeg fik lyst til at bage dem.
Kagerne blev kanske gode og siden har jeg bagt dem hvert år til jul, hvor de bestemt hører til nogle af mine favoritter.
Små Luksus Finskbrød
- 02:00
- 6 personer
- Nem
Ingredienser
Dej
- 500 g mel
- 400 g blødt smør
- 100 g sukker
Pynt
- Æggehvide
- Hakkede mandler
- Perlesukker
Tips & Idéer
Du kan gemme dejen i køleskab i 2 - 3 uger. Pak dejen ind i film før du stiller dem på køl.
Du kan tilføje lidt reven skal af en økologisk citron. Du kan også vælge at rulle dejen ud og skære dem ud i passende størrelser.
Fremgangsmåde
- Smuldr det bløde smør i melet
- Kom sukker i og ælt det sammen
- Sæt dejen på køl i 1 time
- Del dejen i 3 dele og tril dem ud til stænger på ca 1 ½ cm tykkelse
- Tryk dem flade med fingrene til en højde på ca 1 cm. Bredden bliver ca. 2 -2 ½ cm. (De flyder lidt ud under bagningen)
- Skær dem ud i stykker på 5 cm i længden
- Pensl med æggehvide og drys hakkede mandler og perlesukker på
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir på. De skal sættes med lidt afstand, da de flyder lidt ud under bagning
- Bag dem i ovn ved 180 grader i ca. 15 min
- Lad dem afkøle. Spis dem med det samme eller gem dem i en kagedåse
- Der bliver 30 stk. hvis de er 5 cm lange og 1 cm høje