Oprettet 26, October 2019

Ritas luksus kringle med marcipanfyld

Lækker luksus kringle med marcipanfyld pyntet med perlesukker og hakkede mandler.

kringle-opskrift-bageopskrif-bagning-kage-bage-skalvibage kringle-bagning-bageopskrif-opskrift-kage-bage-skalvibage kringle-bageopskrif-bagning-kage-opskrift-bage-skalvibage

Historien bag opskriften

Denne opskrift fik jeg for mange år siden af en ældre dame, som hed Rita. Rita var gammel syerske og havde arbejdet på fabrik, dengang da tøj stadig blev produceret i Danmark. Jeg lærte hende at kende i forbindelse med mit arbejde. Rita havde denne fantastiske opskrift på en kringle.

Det som er specielt godt ved denne opskrift, foruden at den smager himmelsk, er selvfølgelig at du kan fryse den rå. Kommer der uventede gæster, kan du i løbet af en ½ time servere en friskbagt kringle. Det er da overskudsagtigt.

Ritas luksus kringle med marcipanfyld

  • 01:45
  • 10 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Dej

  • 600 g mel
  • 400 g blødt margarine
  • 80 g gær
  • 4 spsk lunken vand
  • 4 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 200 g blødt margarine
  • 300 g rå marcipan
  • 8 spsk sukker

Pynt

  • Sammenpisket æg
  • Perlesukker
  • Hakkede nødder

Tips & Idéer

Kringlen kan lægges i fryseren lige så snart den er formet og pyntet.

Tages op ved brug og sættes i en kold ovn og bages ved 200 grader i ca 25-30 min

På den måde har du altid kage hvis der kommer uventede gæster.

Fremgangsmåde

Dej

  1. Hæld melet i en skål
  2. Findel den bløde margarine
  3. Ælt det sammen i røremaskinen til det begynder at blive smågrynet
  4. Rør gæren sammen med lunken vand. Skal være helt opløst
  5. Tilsæt sukker, salt og æg. Rør det godt sammen
  6. Bland det sammen med mel/ margarine. Tag evt. dejen ud af skålen og ælt den sammen på et meldrysset bord
  7. Lad dejen hæve i skålen i 30-45 min.

Fyld

  1. Bland det blødgjorte margarine sammen med marcipan og sukke
  2. Brug gerne røremaskinen
  3. Fyldet skal være rørt godt sammen og det skal være blødt
  4. Del dejen i 3 lige store stykker
  5. Rul dejen ud til en aflang firkant på et meldrysset bord
  6. Smør fyldet på i midten
  7. Fold enderne hen over kanten på fyldet
  8. Pensl med æg. Fold den ene halvdel hen over fyldet og pensl med æg
  9. Fold den anden halvdel hen over fyldet og pensl sammenføjningen med æg
  10. Vend kringlen om på pladen, der er beklædt med bagepapir
  11. Læg et viskestykke hen over kringlerne og lad dem hæve i 30 min.
  12. Pensl kringlerne med æg og drys med en blanding af perlesukker og hakkede nødder
  13. Bages i ovnen i ca. 15-20 min., til de er gyldne

Relaterede opskrifter