Oprettet 27, May 2023

Små hindbærkager med flødeskum

Sprøde mørdejskager med fyld af hindbær, smurt med gelé og pyntet med flødeskum

hindbaerkager-kageblog-opskrift-bage-skalvibage-700x1000-v3 hindbaerkager-kager-kageblog-opskrift-bage-skalvibage-700x1000-v2 hindbaerkager-opskrift-bage-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Der findes ikke noget bedre end små mørdejskager med fyld af friske bær og flødeskum, det er bestemt nogle af mine yndlingskager. Du kan lave mange forskellige kager med mørdej, de er forholdsvis nemme at lave.

Du kan lave mørdej kagerne på forhånd og bare opbevare dem i en kagedåse foeret med bagepapir, så vil de kunne holde sig sprøde et stykke tid.

Du kan bruge andre bær og det er jo lige om lidt, at det er sæson for f.eks jordbær, en super lækker kage at servere til gæster. Opskriften er en gammel opskrift fra Amo som jeg har fundet fra den kagegruppe, jeg er medlem af.

Du ønskes en rigtig god pinse, håber at du får bagt masser af kage til hygge med familien, jeg skal selv på arbejde, så der bliver ingen kager bagt her i huset 😉

Små hindbærkager med flødeskum

  • 01:30
  • 15 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Mørdej

  • 300 g mel
  • 250 g koldt margarine eller smør
  • 75 g sigtet flormelis
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • Friske hindbær

Gelé

  • 2 dl vand
  • 50 g sukker
  • 1-2 dråber rød frugtfarve
  • 8 blade husblas

Pynt

  • 3 dl flødeskum

Tips & Idéer

Du kan bruge andre friske bær f.eks jordbær, blåbær og brombær.

Du kan fylde en smule kagecremen i bunden af kagen og fyld herefter de friske bær ovenpå.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Bland mel og flormelis sammen
  2. Skær margarinen/smørret i mindre stykker
  3. Smuldr fedtstoffet i melblandingen til det bliver en grynet masse
  4. Tilsæt æggeblommen og saml dejen hurtigt, du kan sagtens bruge en foodprocessor eller din køkkenmaskine
  5. Pak mørdejen ind i film og læg mørdejen i køleskabet i ½ time
  6. Rul dejen ud og foer linseformene med mørdejen, der bliver 30 stk.
  7. Sæt kagerne i fryseren i ca 15 min.
  8. Sæt ovnen på 200 grader
  9. Bag kagerne ved 200 grader i ca 6-8 min.
  10. Lad kagerne afkøle
  11. Tag kagerne ud af formene

Fyld

  1. Vask hindbærrene og lad dem dryppe af i en sigte

Gelé

  1. Læg husblassen i blød i vand i ca 10 min
  2. Varm vand og sukker op indtil sukkeret er smeltet
  3. Tilsæt den røde frugtfarve
  4. Lad væsken afkøle lidt
  5. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den til vandet
  6. Rør sammen til husblassen er opløst
  7. Lad geléen afkøle til den begynder at tykne

Montering

  1. Fyld de afdryppede hindbær i kagerne
  2. Hæld geléen over kagerne
  3. Lad kagerne stå indtil geléen er stivnen
  4. Put flødeskummet i en sprøjtepose med den tyl, du vil anvende
  5. Sprøjt flødeskummet ud omkring kagen ved kanten, hindbærrene skal kunne ses

Relaterede opskrifter