Oprettet 15, April 2021
Scones med jordbærmarmelade og flødeskum
Luftige scones fyldt med jordbærmarmelade og koldt flødeskum.
Historien bag opskriften
I dag får du opskriften på engelske scones, det er en bolle lavet med bagepulver og den er lynhurtig at lave, den skal helst spises lige efter, at den er bagt, så er den bedst. I England drikker de som bekendt eftermiddagste, her bliver der ofte serveret en scones med jordbærsyltetøj og flødeskum til en cream tea serveret med fløde. Til dig, der måske aldrig har smagt en scones med jordbærmarmelade og flødeskum, virker det måske som en underlig sammenblanding. Jeg synes selv, at det var mærkeligt at skulle spise scones med flødeskum, men jeg lover dig, at det smager fantastisk, selv til en kop kaffe.
Du skal kun bruge ½ time til at lave dem, så er de klar til at blive serveret, så skynd dig at prøv at bage dem, du har garanteret ingredienserne stående i forvejen.
Scones med jordbærmarmelade og flødeskum
- 00:30
- 16 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 550 g mel
- 1 tsk salt
- 5 tsk bagepulver
- 100 g smør eller margarine
- 4 dl mælk
Tilbehør
- Jordbærmarmelade
- Flødeskum
Tips & Idéer
Lav havrescones hvor der er tilføjet havregryn og klid.
Tilsæt vanilje, sukker og hakket mørk chokolade i dejen, så får du en mere sød scones.
Fremgangsmåde
- Bland mel, salt og bagepulver sammen
- Hak smørret/margarinen i mindre stykker
- Smuldr smørret/margarinen ud i melet, til det bliver en grynet masse
- Tilsæt mælken
- Arbejd hurtigt dejen sammen
- Del dejen i 4 stykker
- Klap hvert stykke ud til et rundt, tykt brød til ca 15 cm i diameter
- Sæt brødene på en bageplade beklædt med bagepapir
- Del brødet i 4 lige store stykker med en kniv eller pizzaskærer uden at skille brødene ad
- Bag scones i midten af ovnen ved 210 grader i ca 12-15 min
- Køl dem af og bræk dem herefter i stykker
- Del brødet og smør med jordbærmarmelade på den ene halvdel og kom klatter af flødeskum oven på jordbærmarmeladen
- Læg den anden halvdel ovenpå og server den nybagte scones