Oprettet 16, January 2020

Mormors Boller

Opskrift på luftige hvide boller som smager dejligt og egner sig godt som fødselsdagsboller.

mormors-boller-opskrift-bage-skalvibage-700x1000-v1 mormors-baning-boller-opskrift-bage-skalvibage-700x1000-v3 mormors-boller-opskrift-bage-bagening-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Min mor var meget dygtig til at bage og der var næsten altid hjemmebag i weekenderne i min barndom, dette selvfølgelig til os, men også i tilfælde af at der kom uventede gæster.

Denne bolle opskrift fandt jeg frem fra gemmerne for ikke så længe siden. En lille lap papir med min mors håndskrift, et dejligt minde.

Da min far gik på efterløn i en alder af 60 år, lærte han at lave mad og bage. Han var faktisk utrolig dygtig til at bage, specielt disse boller. Han bagte dem til han var omkring 92 år, så havde han ikke længere overskud og han mente, at nu havde han bagt boller nok.

Jeg syntes altid, at disse boller var vellykkede, når han havde bagt dem, men da jeg selv skulle bage dem blev de ikke lige så gode, jeg opgav og opskriften blev lagt væk. I dag har jeg ingen problemer med at bage dem, og de er absolut et godt alternativ til mine hurtig boller.

Mormors Boller

  • 02:00
  • 8 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

  • 600 g mel
  • 250 g blødt margarine
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • Æg til pensling

Tips & Idéer

Du kan fryse bollerne rå, tag dem op af fryseren og lad dem tø ved stuetemperatur.

Bag dem i 15min ved 200 grader.

Tilsæt evt lidt kardemomme, det giver en super smag.

Fremgangsmåde

  1. Skær margarinen ud i små stykker
  2. Smuldr margarinen i melet. Tilsæt salt og sukker
  3. Varm mælken til den er lillefinger varmt
  4. Tilsæt gæren og rør til det er opløst
  5. Pisk æggene sammen
  6. Bland det med mælkeblandingen
  7. Tilsæt blandingen til massen
  8. Ælt dejen til den er sej og blank. Dejen er meget blød og klæbrig
  9. Stil dejen til hævning i ca 30-45 min. et lunt sted. Skal være ca dobbelt størrelse
  10. Slå dejen ned
  11. Hænger dejen fast på fingrene, så dyp fingrene i lidt mel
  12. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller
  13. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  14. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse i ca 20 min.
  15. Pensl med æggeblandingen
  16. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca 15 min.

Relaterede opskrifter