Oprettet 28, January 2021

Koldhævede boller

Lækre koldhævede morgenmadsboller med fuldkornshvedemel, utrolig nemme at lave.

koldhaevede-boller-opkrift-blog-kageblog-kage-skalvibage-700x1000-v3 koldhaevede-boller-opkrift-blog-skalvibage-700x1000-v1 koldhaevede-boller-opkrift-blog-kageblog-kager-bage-skalvibage-700x1000-v2

Historien bag opskriften

Til jul plejer vi i vores familie at spise brunch sammen juleaftensdag, her plejer jeg gerne at stå tidligt op for at bage boller, så der er nybagte boller til familien. Jeg plejer at bruge min opskrift på hurtige boller og nogle gange fornyer jeg dem med f eks grahamsmel eller fuldkornsmel. Men i år tænkte jeg, at jeg ville prøve noget nyt, noget som gjorde det nemmere for mig, så jeg lavede dejen dagen før om eftermiddagen, så jeg kun skulle varme ovnen op og sætte bollerne på bagepladen, nemmere kunne det ikke blive og de smagte bare fantastisk disse boller. Hele familien har godkendt dem og synes at det var rart at få nogle andre boller end de sædvanlige, så jeg kan nok regne ud, at jeg ikke får lov til, at bage mine hurtige boller til vores brunch mere.

Jeg kan varmt anbefale jer, at lave boller efter denne opskrift, hvis I også vil forkæle familien med nybagte boller om morgenen. De er mere velsmagende og lækre end bagerens morgenbrød og så sparer man turen til bageren, det kan da kun blive en win win situation.

Koldhævede boller

  • 10:30
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

  • ½ l koldt vand
  • ¼ pakke gær
  • 1 ½ -2 tsk groft salt
  • 1 tsk honning
  • 500 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel

Tips & Idéer

Brug grahamsmel i stedet for fuldkornsmel eller anden mel.

Brug evt ½ vand og ½ kærnemælk i dejen.

Fremgangsmåde

  1. Hæld kold vand i en stor skål og rør gæren ud i vandet (Gæren skal være helt opløst)
  2. Tilsæt salt, honning, mel og fuldkornsmel og rør dejen sammen, til den er glat
  3. Konsistensen skal være sådan at skeen næsten kan stå alene
  4. Dæk skålen til med film og sæt den i køleskab i min 10 timer, gerne længere. Ovnen varmes op til 275 grader
  5. Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir med en våd spiseske. Du kan evt bruge 2 skeer, husk at gøre skeen våd i mellem hver bolle, så slipper dejen nemmere
  6. Skru varmen ned på 225 grader(varmluft)
  7. Bag bollerne i ca 15-20 min til de er gyldne og gennembagte. Du kan banke på en bolle, så kan du høre om de er bagte
  8. Afkøl bollerne og server dem som morgenmad

Relaterede opskrifter