Oprettet 3, December 2020
De lækreste juleboller
Lækre, smagfulde, bløde og krydret juleboller pyntet med masser af sukker.
Historien bag opskriften
De af jer, der kender Lars og mig, ved at vi elsker julen og dens traditioner og da vi bor på en firelænget gård med bindingsværk og stråtag, kan det ikke blive mere hyggeligt og mulighederne for at gøre det hyggeligt til jul er bestemt til stede. Vi er allerede nu så småt begyndt med julepyntningen og for hver dag der går, kommer der mere og mere op. Jeg er også i gang med at bage småkager og i år bliver det igen til brunkager, finsk brød, vaniljekranse og jødekager.
Jeg har som noget nyt i år, valgt at bage juleboller med kardemomme og masser af sukker på, det er fordi min mand elsker dem, så jeg tænkte, at han selvfølgelig skal forkæles og jeg må sige, at jeg også synes, at de smager dejligt, jeg kan virkelig godt lide smagen af julekrydderier. Nogle spiser dem bare, som de er, jeg kan godt lide dem med smør og en god ost.
De lækreste juleboller
- 01:45
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 70 g smør
- 2 dl sødmælk
- 50 g gær
- 40 g sukker
- 1 æg
- 500 g mel
- 1 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt nelliker
- ½ tsk fint salt
Pynt
- 1 æg
- Perlesukker
Tips & Idéer
Du kan tilsætte syltet appelsinskal og koriander.
Du kan også drysse kanel eller hakkede nødder over bollerne.
I stedet for sukker kan du bruge sirup.
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det afkøle
- Lun mælken i en gryde til det er lillefingervarmt
- Oplæs gæren i mælken
- Brug gerne din røremaskine
- Tilsæt sukker og æg til mælkeblandingen og rør godt
- Rør halvdelen af melet i sammen med kardemomme, nellike, salt og det smeltede smør
- Tilsæt resten af melet lidt efter lidt. Det er ikke sikkert at du skal bruge alt melet
- Ælt dejen ca 10 min til dejen er blank og smidig
- Form dejen til en kugle og stil den til hævning under et fugtigt klæde i 30 min
- Ælt dejen igennem og del dejen i 12 lige store stykker
- Form stykkerne til boller og sørg for at stramme bollerne op
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir
- Der skal være lidt plads imellem bollerne
- Lad bollerne hæve i ca 30 min under et fugtigt klæde
- Pensl boller med sammenpisket æg
- Drys godt med sukker
- Bag dem ved 200 grader i ca 14-15 min til de er flot gyldne
- Spis dem let afkølede eller helt kolde
- Hvis du skal gemme dem, skal du pakke dem ind i bagepapir og en plastikpose, de bliver lidt klistrede, fordi sukkeret bliver opløst