Oprettet 2, January 2020

Roulade med citroncreme

Lækker roulade med citroncreme som smager himmelsk.

citronroulade-opskrift-bage-kage-bagening-skalvibage-700x1000-v2 citronroulade-opskrift-bage-bagening-kage-skalvibage-700x1000-v3 citronroulade-bage-opskrift-kage-bagening-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Det er først for nylig, at jeg har stiftet bekendtskab med denne fantastiske roulade. Jeg arbejder sammen med en sygeplejerske, der hedder Annelise. Hun fortalte om denne roulade og at den er fra den tid, hvor man gratis kunne tage en opskrift i Brugsen. Annelise har bagt den mange gange og hun synes at den er nem at lave.

Jeg var så heldig, at få lov til at låne opskriften og jeg vil give Annelise ret, den er simpelthen så lækker, den er dejlig frisk i smagen og den hører absolut til en af mine favorit roulader.

Jeg synes dog ikke, at det er så nemt at rulle den, når cremen er lagt på, den vil gerne flyde ud, men efterhånden som jeg har prøvet nogle gange, lykkes det nogenlunde. For at undgå at smide kage ud, når jeg har bagt, har jeg oprettet en gruppe på Facebook, som hedder: Nej til kagespild, her lægger jeg opslag op hver gang jeg har kage i overskud, så kan medlemmerne komme og hente kage. Jeg ved, at der er flere i gruppen, som også synes, at rouladen er fantastisk og har efterspurgt opskriften, så her kommer den endelig og god bagelyst.

Roulade med citroncreme

  • 01:00
  • 10 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Rouladen

  • 3 æg
  • 1 ½ dl sukker
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 spsk mel
  • 2 tsk bagepulver
  • Reven skal af ½ citron
  • 50 g smør

Citroncreme

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 60 g sukker
  • Reven skal og saft af ½ citron
  • 3 blade husblas
  • 2 dl piskefløde

Pynt

  • Flormelis
  • Reven citronskal

Tips & Idéer

Hvis du laver den dagen før og sætter den i køleskabet, når cremen at sætte sig og så smager den allerbedst.

Du kan godt fryse rouladen, men den bliver ikke lige så godsom når den har stået i køleskabet.

Du kan pynte rouladen med kandiseret citronskal. Du kan finde opskrift på nettet.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Gør formen klar. (Min måler ca. 30x40 cm)
  3. Læg bagepapir i bunden
  4. Smøres inden brug med flydende margarine
  5. Æggehviderne piskes stive ca 10 min.
  6. Sukker tilsættes og der piskes videre
  7. Æggeblommer tilsættes 1 ad gangen
  8. Reven citronskal tilsættes
  9. Smelt smørret
  10. Det smeltede smør tilsættes
  11. Rør dejen godt igennem
  12. Mel, kartoffelmel og bagepulver blandes
  13. Blandingen sigtes i æggemassen
  14. Blandingen røres forsigtigt rundt med en dejskraber. Vær sikker på, at det er ordentligt blandet
  15. Dejen hældes i formen og bages i ca 8-10 min.
  16. Tag rouladen ud af ovnen
  17. Drys flormelis på rouladen
  18. Rouladen vendes ud på bagepapir
  19. Lad rouladen afkøle
  20. Rouladen skal være helt kold inden cremen smøres på

Citroncreme

  1. Sæt husblas i blød ca 10 min i koldt vand
  2. Æggeblommer røres med sukker
  3. Tilsæt den revne citron
  4. Smelt husblassen i et vandbad
  5. Afkøl husblassen, ved at blande den sammen med citronsaft
  6. Rør det i æggemassen i en tynd stråle mens der røres
  7. Rør igen
  8. Lad massen afkøle til den begynder at stivne
  9. Pisk fløden til flødeskum
  10. Når massen begynder at stivne tilsættes flødeskummet
  11. Fordel cremen på rouladen. Undlad at smøre cremen på de sidste 5 cm.
  12. år cremen er stivnet helt rulles rouladen sammen fra den korte side, så du får en tyk roulade
  13. Du kan evt forrulle rouladen. Det vil sige, når den kommer ud af ovnen rulles den en gang
  14. Pynt rouladen
  15. Kan med fordel rulles og stilles i køleskab nogle timer inden den pyntes, så er den nemmere at skære af

Relaterede opskrifter