Oprettet 2, January 2020
Roulade med citroncreme
Lækker roulade med citroncreme som smager himmelsk.
Historien bag opskriften
Det er først for nylig, at jeg har stiftet bekendtskab med denne fantastiske roulade. Jeg arbejder sammen med en sygeplejerske, der hedder Annelise. Hun fortalte om denne roulade og at den er fra den tid, hvor man gratis kunne tage en opskrift i Brugsen. Annelise har bagt den mange gange og hun synes at den er nem at lave.
Jeg var så heldig, at få lov til at låne opskriften og jeg vil give Annelise ret, den er simpelthen så lækker, den er dejlig frisk i smagen og den hører absolut til en af mine favorit roulader.
Jeg synes dog ikke, at det er så nemt at rulle den, når cremen er lagt på, den vil gerne flyde ud, men efterhånden som jeg har prøvet nogle gange, lykkes det nogenlunde. For at undgå at smide kage ud, når jeg har bagt, har jeg oprettet en gruppe på Facebook, som hedder: Nej til kagespild, her lægger jeg opslag op hver gang jeg har kage i overskud, så kan medlemmerne komme og hente kage. Jeg ved, at der er flere i gruppen, som også synes, at rouladen er fantastisk og har efterspurgt opskriften, så her kommer den endelig og god bagelyst.
Roulade med citroncreme
- 01:00
- 10 personer
- Middel
Ingredienser
Rouladen
- 3 æg
- 1 ½ dl sukker
- 50 g kartoffelmel
- 1 spsk mel
- 2 tsk bagepulver
- Reven skal af ½ citron
- 50 g smør
Citroncreme
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 60 g sukker
- Reven skal og saft af ½ citron
- 3 blade husblas
- 2 dl piskefløde
Pynt
- Flormelis
- Reven citronskal
Tips & Idéer
Hvis du laver den dagen før og sætter den i køleskabet, når cremen at sætte sig og så smager den allerbedst.
Du kan godt fryse rouladen, men den bliver ikke lige så godsom når den har stået i køleskabet.
Du kan pynte rouladen med kandiseret citronskal. Du kan finde opskrift på nettet.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader
- Gør formen klar. (Min måler ca. 30x40 cm)
- Læg bagepapir i bunden
- Smøres inden brug med flydende margarine
- Æggehviderne piskes stive ca 10 min.
- Sukker tilsættes og der piskes videre
- Æggeblommer tilsættes 1 ad gangen
- Reven citronskal tilsættes
- Smelt smørret
- Det smeltede smør tilsættes
- Rør dejen godt igennem
- Mel, kartoffelmel og bagepulver blandes
- Blandingen sigtes i æggemassen
- Blandingen røres forsigtigt rundt med en dejskraber. Vær sikker på, at det er ordentligt blandet
- Dejen hældes i formen og bages i ca 8-10 min.
- Tag rouladen ud af ovnen
- Drys flormelis på rouladen
- Rouladen vendes ud på bagepapir
- Lad rouladen afkøle
- Rouladen skal være helt kold inden cremen smøres på
Citroncreme
- Sæt husblas i blød ca 10 min i koldt vand
- Æggeblommer røres med sukker
- Tilsæt den revne citron
- Smelt husblassen i et vandbad
- Afkøl husblassen, ved at blande den sammen med citronsaft
- Rør det i æggemassen i en tynd stråle mens der røres
- Rør igen
- Lad massen afkøle til den begynder at stivne
- Pisk fløden til flødeskum
- Når massen begynder at stivne tilsættes flødeskummet
- Fordel cremen på rouladen. Undlad at smøre cremen på de sidste 5 cm.
- år cremen er stivnet helt rulles rouladen sammen fra den korte side, så du får en tyk roulade
- Du kan evt forrulle rouladen. Det vil sige, når den kommer ud af ovnen rulles den en gang
- Pynt rouladen
- Kan med fordel rulles og stilles i køleskab nogle timer inden den pyntes, så er den nemmere at skære af