Oprettet 11, November 2021

Romkage med vanilje og glasur

Luftig og klassisk sønderjysk romkage med rigtig rom og vanilje

romkage-bage-kager-skalvibage-700x1000-v1 romkage-blog-bage-kager-skalvibage-700x1000-v2 romkage-blog-bage-kager-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

I sidste uge kom der desværre ikke nogle kager på bloggen, vi var temmeligt udfordrede, da fotografen opdagede, at alle de billeder vi havde taget af de kager, der skal på bloggen det næste stykke tid, var pist væk. Vi måtte igang igen med at bage og tage nye billeder, så derfor kom der ingen kage på i torsdags.

Denne uges kage på bloggen er den klassiske lækre sønderjyske romkage, hvor der er tilsat rigtig rom, den smager fantastisk og den er pyntet med romglasur.

Nogle af jer ved sikkert, at der er rom i mange af de sønderjyske kager, Flensborg var i gamle dage stedet hvor der blev produceret masser af rom.

De næste gange vil der være sønderjyske kager på bloggen, det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, at hjemme hos os er vi vilde med det sønderjyske kaffebord, vi har været på Gråsten Gamle Kro nogle gange og nydt deres kaffebord.

Romkage med vanilje og glasur

  • 01:30
  • 16 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Dej

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 4 æg
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mørk rom

Romglasur

  • 200 g flormelis
  • 4 spsk lys eller mørk rom

Pynt

  • Reven skal af en økologisk citron

Tips & Idéer

Læg rosiner i blød i rom natten over og tilsæt til dejen.

I stedet for rom i glasuren, kan der tilsættes citronsaft i stedet for.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Rør det bløde smør, sukker og vanilje godt sammen
  2. Pisk æggene i et ad gangen
  3. Bland bagepulver i melet
  4. Tilsæt melblandingen dejen
  5. Rør rom i dejen
  6. Smør en brødform (1 ½ l ) med flydende margarine
  7. Fordel dejen i brødformen
  8. Bag kagen ved 175 grader i ca 50-60 min. Stik en tandstikker i midten, kagen er færdig, når der ikke er dej på tandstikkeren
  9. Lad kagen afkøle lidt og tag den ud af formen og lad den afkøle helt
  10. Kagen kan holde sig i flere dage, hvis den bliver pakket ind i bagepapir og den skal ikke opbevares i køleskab, så bliver den hård

Glasur

  1. Rør rom og flormelis sammen
  2. Fordel glasuren ovenpå kagen
  3. Drys med reven citronskal

Relaterede opskrifter