Oprettet 28, May 2020
Rabarbertærte med creme fraiche
Dejlig tærte lavet af mørdej tilsat en rabarberblanding, afsluttet med et låg af mørdej penslet med æg og drysset med sukker og serveret med kold creme fraiche.
Historien bag opskriften
Lige nu er det sæson for rabarber og du kan lave masser af lækre kager med rabarber. Her i huset er gemalen ikke særlig vild med rabarber, han synes, at de er sure og det er uanset hvor meget sukker, der bliver tilsat. Jeg derimod, elsker rabarber og i år har jeg allerede lavet flere forskellige ting med rabarber. Jeg har blandt andet tørret rabarber stykker i ovnen og dernæst hakket dem i min minihakker. Det er blevet til rabarber støv og små rabarberstykker. Det bruger jeg til at pynte kager med og det smager dejligt syrligt.
I denne uge får du opskriften på en dejlig rabarbertærte. Den kan serveres både lun og kold, til kaffebordet eller på desserten med en god vaniljeis.
Rabarbertærte med creme fraiche
- 02:00
- 8 personer
- Nem
Ingredienser
Mørdej
- 225 g mel
- 150 g smør
- 75 g sukker
- 1 æg
Rabarberfyld
- 500 g rabarber
- 175 g sukker
- 2 ½ spsk maizena
Pynt
- 1 stk. sammenpisket æg
- Sukker
Tips & Idéer
Du kan bruge andet fyld som f.eks. bærsymfoni.
Server tærten med koldt flødeskum tilsat vaniljesukker.
Tærten kan fryses.
Fremgangsmåde
- Mel og sukker blandes sammen i en skål
- Smørret hakkes i små stykker og smuldres sammen med melblandingen til en grynet masse
- Ægget tilsættes og dejen samles hurtigt. Er dejen lidt tør kan der tilsættes lidt vand
- Lad dejen hvile 30 min i køleskabet
- Rens og orden rabarberne
- Skær dem i mindre stykker ca 1-2 cm
- Tilsæt sukker og maizenamel i rabarberne
- Rør blandingen godt sammen, lad den stå og trække
- Tærtedejen rulles ud på et meldrysset bord, til det passer til en tærteform på ca 24-26 cm i diameter. Lad dejen komme helt op over kanten på tærtefadet
- Skær kanten ren med en skarp kniv
- Prik dejen med en gaffel
- Tilsæt rabarberblandingen og fordel det jævnt
- Rul resten af tærtedejen ud og skær det i lige store strimler ca 2 cm
- Læg strimlerne først på den ene led og dernæst på den anden led. Tryk let sammen. Er du super dygtig og har lyst, kan du flette låget
- Lad strimlerne gå op over kanten på tærtefadet og skær resten væk
- Tryk strimlerne ned over kanten.
- Smør låget med æggeblandingen og drys med sukker
- Bag tærten ved 175 grader(varmluft) i ca 35-40 min. Kagen skal være gylden oven på
- Lad tærten afkøle
- Server tærten med kold creme fraiche