Oprettet 25, June 2022

Rabarbersnitter med glasur

Lækre, sprøde mørdejs snitter lagt sammen med rabarbermarmelade, pyntet med glasur af flormelis tilsat rabarbersirup og drysset med frysetørret hindbær

rabarbersnitter-kage-kager-blog-skalvibage-700x1000-v2 rabarbersnitter-kage-blog-skalvibage-700x1000-v1 rabarbersnitter-kage-kager-blog-skalvibage-700x1000-v3

Historien bag opskriften

Det er super nemt at lave mørdejskager og der er rigtig mange muligheder for at lave mange forskellige kager. Det er altid rart, at have kagerne liggende, opbevar dem i en dåse foeret med bagepapir og et tætsluttende låg, så kan du lave hindbærsnitter, rabarbersnitter, jordbærsnitter eller lav en creme med karamel eller appelsin.

Jeg har altid nogle kager liggende, der er bagt, så får vi uventede gæster til kaffe, så er det hurtigt, at lægge sammen, vi har altid hindbærmarmelade stående. Du kan også fryse mørdejen, så skal den bare tø op ved stuetemperatur.

Opskriften stammer tilbage fra en af mine mange sedler, jeg har haft liggende i en kasse i mange år. Jeg har engang fået serveret denne kage hos en veninde, hvor hendes mor havde bagt dem og lagt dem sammen med rabarbermarmelade, de smager fantastisk og er et godt alternativ til hindbærsnitter.

Rabarbersnitter med glasur

  • 01:30
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g koldt smør
  • 225 g mel
  • 4 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme

Rabarbermarmelade

  • Købe marmeladen eller lav den selv
  • 500 g rensede rabarber
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 1 spsk vand
  • 200 g sukker

Rabarbersirup

  • 200 g rabarber
  • 3 dl vand
  • 100 g sukker
  • Lidt vaniljepulver

Pynt

  • 100 g flormelis
  • Rabarbersirup i passende mængde, glasuren må ikke blive for tynd
  • Lidt frysetørret hindbær

Tips & Idéer

Lav en jordbærmarmelade eller karamelcreme og kagerne sammen med det.

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Skær den kolde smør i mindre stykker
  2. Bland flormelis i melet
  3. Smuldr smørret sammen med melblandingen, indtil det bliver en grynet masse
  4. Tilsæt æggeblommen
  5. Saml dejen hurtigt, pak dejen ind i film og lade dejen hvile i køleskabet i ½ time
  6. Del dejen i 2 lige store stykker
  7. Rul den ene halvdel ud til en firkant på 25 x 30 cm ca ½ cm i tykkelsen
  8. Brug den form, du har lyst til, aflang, rund eller firkantet
  9. Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  10. Gør det samme ved den anden halvdel dej
  11. Der bliver ca 24 kager af denne portion
  12. Bag kagerne ved 180 grader i ca 8-10 min
  13. Lad kagerne afkøle

Rabarbermarmelade

  1. Skær de rensede rabarber i mindre stykker
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
  3. Kom rabarberne i en gryde med vand, sukker, vaniljekorn og stangen
  4. Bring det langsomt i kog ved svag varme i ca 5 min
  5. Tag gryden af blusset, fjern vaniljestangen og lad massen køle helt af

Rabarbersirup

  1. Skær rabarberne ud i mindre stykker
  2. Lad det småkoge i ca 20 min
  3. Sigt massen
  4. Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde sammen med vanilje og sukker
  5. Lad massen koge ved lavt blus i ca 15 min
  6. Det må ikke blive for tykt, det stivner, når det bliver afkølet
  7. Hæld siruppen i en rengjort skoldet flaske

Glasur

  1. Bland flormelis med rabarbersirup og rør det sammen til en ensartet masse

Montering

  1. Tag halvdelen af kagerne
  2. Smør rabarbermarmelade på bunden
  3. Tag de resterende kager og sæt dem ovenpå bundene med rabarbermarmelade
  4. Pynt med glasuren
  5. Drys frysetørret hindbær ovenpå glasuren

Relaterede opskrifter