Oprettet 25, June 2022
Rabarbersnitter med glasur
Lækre, sprøde mørdejs snitter lagt sammen med rabarbermarmelade, pyntet med glasur af flormelis tilsat rabarbersirup og drysset med frysetørret hindbær
Historien bag opskriften
Det er super nemt at lave mørdejskager og der er rigtig mange muligheder for at lave mange forskellige kager. Det er altid rart, at have kagerne liggende, opbevar dem i en dåse foeret med bagepapir og et tætsluttende låg, så kan du lave hindbærsnitter, rabarbersnitter, jordbærsnitter eller lav en creme med karamel eller appelsin.
Jeg har altid nogle kager liggende, der er bagt, så får vi uventede gæster til kaffe, så er det hurtigt, at lægge sammen, vi har altid hindbærmarmelade stående. Du kan også fryse mørdejen, så skal den bare tø op ved stuetemperatur.
Opskriften stammer tilbage fra en af mine mange sedler, jeg har haft liggende i en kasse i mange år. Jeg har engang fået serveret denne kage hos en veninde, hvor hendes mor havde bagt dem og lagt dem sammen med rabarbermarmelade, de smager fantastisk og er et godt alternativ til hindbærsnitter.
Rabarbersnitter med glasur
- 01:30
- 12 personer
- Nem
Ingredienser
Mørdej
- 150 g koldt smør
- 225 g mel
- 4 spsk flormelis
- 1 æggeblomme
Rabarbermarmelade
- Købe marmeladen eller lav den selv
- 500 g rensede rabarber
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 1 spsk vand
- 200 g sukker
Rabarbersirup
- 200 g rabarber
- 3 dl vand
- 100 g sukker
- Lidt vaniljepulver
Pynt
- 100 g flormelis
- Rabarbersirup i passende mængde, glasuren må ikke blive for tynd
- Lidt frysetørret hindbær
Tips & Idéer
Lav en jordbærmarmelade eller karamelcreme og kagerne sammen med det.
Fremgangsmåde
Mørdej
- Skær den kolde smør i mindre stykker
- Bland flormelis i melet
- Smuldr smørret sammen med melblandingen, indtil det bliver en grynet masse
- Tilsæt æggeblommen
- Saml dejen hurtigt, pak dejen ind i film og lade dejen hvile i køleskabet i ½ time
- Del dejen i 2 lige store stykker
- Rul den ene halvdel ud til en firkant på 25 x 30 cm ca ½ cm i tykkelsen
- Brug den form, du har lyst til, aflang, rund eller firkantet
- Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir
- Gør det samme ved den anden halvdel dej
- Der bliver ca 24 kager af denne portion
- Bag kagerne ved 180 grader i ca 8-10 min
- Lad kagerne afkøle
Rabarbermarmelade
- Skær de rensede rabarber i mindre stykker
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
- Kom rabarberne i en gryde med vand, sukker, vaniljekorn og stangen
- Bring det langsomt i kog ved svag varme i ca 5 min
- Tag gryden af blusset, fjern vaniljestangen og lad massen køle helt af
Rabarbersirup
- Skær rabarberne ud i mindre stykker
- Lad det småkoge i ca 20 min
- Sigt massen
- Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde sammen med vanilje og sukker
- Lad massen koge ved lavt blus i ca 15 min
- Det må ikke blive for tykt, det stivner, når det bliver afkølet
- Hæld siruppen i en rengjort skoldet flaske
Glasur
- Bland flormelis med rabarbersirup og rør det sammen til en ensartet masse
Montering
- Tag halvdelen af kagerne
- Smør rabarbermarmelade på bunden
- Tag de resterende kager og sæt dem ovenpå bundene med rabarbermarmelade
- Pynt med glasuren
- Drys frysetørret hindbær ovenpå glasuren