Oprettet 11, June 2022

Muffins med rabarber

Lækre svampede muffins med rabarber, pyntet med rabarber glasur og et dryp af rabarbersirup.

muffins-med-rabarber-opskrift-kager-bage-blog-skalvibage-700x1000-v2 muffins-med-rabarber-opskrift-kager-bage-skalvibage-700x1000-v3 muffins-med-rabarber-opskrift-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Muffins stammer fra Amerika, der blev den udviklet i løbet af det 19. Århundrede ii Nordamerika, muffins kom dog først til Danmark i det 20. århundrede.

I Amerika er muffins noget, der spises til morgenmad, her den lige så almindelig usødet som sødet. Den er f.eks bagt med cornbread eller med ost.

Herhjemme er det en kage, der bliver mere og mere almindelig, den kan fint bruges både til et kaffebord eller kage tapas, her ville jeg dog ikke lave dem så store, der er nemlig et helt måltid i sådan en kage og så bliver der ikke plads til andre kager.

Denne uges opskrift på en rabarbermuffins er en rigtig dejlig svampet kage, jeg elsker, når man kan bruge ting fra haven i kagen. Muffins er bestemt en kage med mange muligheder for variation. Opskriften stammer fra min bog med opskrifter på 500 muffins og cupcakes.

Muffins med rabarber

  • 01:00
  • 12 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 200 g friske rabarber
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk reven skal af økologisk citron

Muffindej

  • 375 g mel
  • 125 g brunt sukker
  • Lidt salt
  • 4 tsk bagepulver
  • 100 g smeltet smør
  • 2,5 dl mælk
  • 1 letpiskede æg

Rabarbersirup

  • 3 dl vand
  • 200 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 drys vaniljepulver

Pynt

  • 100 g flormelis
  • Rabarbersirup

Tips & Idéer

Brug f.eks blåbær, brombær eller jordbær i stedet for rabarber.

Tilsæt evt 100 g pistacienødder uden skaller i dejen.

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

  1. Bland rabarber, vand, sukker og vaniljepulver i en gryde
  2. Bring det langsomt i kog
  3. Lad det simre ved lavt blus i ca 5 min, til rabarberne er bløde
  4. Mos massen let med en gaffel
  5. Lad det afkøle

Muffins

  1. Rør mel, sukker, salt og bagepulver godt sammen
  2. Smelt smørret
  3. Pisk smør, mælk og det letpiskede æg sammen
  4. Rør melblandingen i og rør det godt sammen
  5. Sæt papirforme i en muffinsform
  6. Smør formene med flydende margarine
  7. Fordel lidt af dejen i bunden af muffinsformene, dejen er en tyk dej
  8. Tilsæt rabarberne oven på dejen
  9. Læg resten af dejen ovenpå rabarberne
  10. Bag kagerne ved 200 grader i ca 20 min, brug en strikkepind og stik i midten af en af kagerne, er den fri for dej, er kagerne færdige
  11. Lad kagerne køle af i formen i ca 5 min
  12. Tag kagerne op af muffinsformene og lad dem køle helt af

Rabarbersirup

  1. Vask og skær enderne af rabarberne
  2. Skær rabarberne i små stykker
  3. Kom rabarber og vand i en gryde og kog dem ved svag varme i ca 20 min
  4. Si rabarberne
  5. Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde
  6. Tilsæt vanilje og sukker
  7. Lad saften simre i ca 15-20 min
  8. Det må ikke blive for tykt, det tykner, når det afkøles
  9. Hæld siruppen op en en rengjort, skoldet flaske

Glasur

  1. Hæld flormelis i en skål
  2. Tilsæt rabarbersirup i passende mængde, det må hverken være for tykt eller tyndt
  3. Pynt kagerne med glasuren
  4. Afslut med et dryp rabarbersirup oven på glasuren

Relaterede opskrifter