Oprettet 3, June 2021
Rabarbersnegle med glasur tilsat rabarbersirup
Lækre bløde snegle med rabarberkompot som fyld og pyntet med glasur tilsat rabarbersirup
Historien bag opskriften
Denne opskrift er min egen, da der ikke findes nogen opskrifter i mine gamle kagebøger, hvor man kan bruge rabarberkompot i sneglene i stedet for kanelremonce.
Jeg fandt ud af, at hvis rabarberkompotten ikke skulle flyde ud, var det en god ide at tilsætte mel, det gør den bagefast. Rabarbersneglen bliver ikke lige så snasket som en kanelsnegl, den bliver lidt til den tørre side, men det er ok for mig. Jeg kan rigtig godt lide smagen af rabarber og specielt får du lige en ekstra smag med ved glasuren, hvor der er tilsat rabarbersirup. Jeg spiser rabarbersneglen lun, så er den aller bedst.
Som jeg tidligere har skrevet, er jeg blevet vild med at lave alle mulige former for sirup, som jeg bruger i desserter, morgenmad og i kager. Det er nemt at lave og det kan holde sig i ca 1 mdr.
Får du rabarberkompot i overskud, kan du bruge det som tilbehør til mad eller din morgenmad eller du kan da også bare spise det med ske uden noget til og uden at dele det med andre.
Rabarbersnegle med glasur tilsat rabarbersirup
- 02:00
- 8 personer
- Middel
Ingredienser
Rabarbersirup
- 3 dl vand
- 200 g rabarber
- 100 g sukker
- Vaniljepulver efter smag
Rabarberkompot
- 200 g rabarber
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 g sukker
- 1 spsk vand
Dej
- 375 g mel
- 1 ½ spsk sukker
- 180 g blødt smør eller margarine
- ¾ pakke gær
- 1 ½ dl mælk
Glasur
- Flormelis
- Rabarbersirup
Pensling
- 1 sammenpisket æg
Tips & Idéer
Brug andre former for frugtkompot f.eks jordbær eller blåbær.
Brug evt sirup lavet af det bær, du vælger som fyld i sneglen.
Fremgangsmåde
Rabarbersirup
- Lav gerne siruppen dagen før
- Rengør rabarberne, skær bladene fra
- Skær rabarberne i mindre stykker
- Kom rabarberstykker og vand i en gryde
- Lad det koge op
- Skru ned for blusset og lad det småkoge i ca 10 min
- Sigt massen
- Hæld saften tilbage i gryden, tilsæt vanilje og sukker, kog det igen i ca 10 min indtil det begynder at tykne
- Hæld det på en rengjort flaske og stil det til afkølning
Rabarberkompot
- Lav gerne kompotten dagen før
- Rengør rabarberen, skær bladen fra
- Skær rabarberne i mindre stykker
- Kom rabarber, sukker, vaniljesukker og vand i en gryde
- Lad det koge op
- Skru ned for blusset
- Kog rabarberne indtil de er kogt godt ud
- Hæld massen op i en skål
- Tilsæt melet og rør det god sammen
- Stil rabarberkompotten koldt indtil det skal bruges
Dej
- Bland mel og sukker samme
- Hak det bløde smør / margarine ud i blandingen. Sørg for det er meget blødt, ellers er det svært at arbejde med
- Lun mælken til den er lillefinger lun
- Rør gæren ud i det lune mælk
- Tilsæt mælken / gæren i blandingen og ælt dejen sammen uden at ælte for meget
- Rul dejen ud på et meldrysset og aflang plade
- Smør rabarberkompotten ud på dejstykket
- Rul det sammen til en pølse
- Skær dejen ud i lige store stykker
- Læg dem på en bageplade med bagepapir
- Tryk dem let flade
- Pensl med sammenpisket æg
- Lad dem hæve i ca 15 min imens ovnen varmer op
- Bag dem ved 225 grader i ca 8 min
- Lad dem afkøle lidt
Pyntning
- Bland flormelis og lidt rabarbersaft sammen og rør det godt, glasuren må ikke være for flydende, så tilsættes mere flormelis
- Pensl sneglene med glasuren
- Resten af siruppen stilles kold, kan holde sig i ca 1 mdr, brug det oven på ymer eller, lige hvad du har lyst til