Oprettet 29, April 2022

Prinsessekager med chokolade

Lækre kager med chokolade lavet i papirsforme, pyntet med gamache lavet af mørk chokolade og pyntet med guldstøv.

prinsessekager-kage-opskrift-bage-kager-kageblog-skalvibage-700x1000-v2 prinsessekager-kage-opskrift-blog-kager-bage-skalvibage-700x1000-v3 prinsessekager-kage-opskrift-skalvibage-700x1000-v1

Historien bag opskriften

Nu hvor det er blevet forår og tid til at være ude, får jeg ligesom alle andre heller ikke bagt så meget. Når jeg bager, skal det helst være kager, der er hurtige at bage. Denne uges opskrift på prinsessekager med ganache er en super nem og hurtig kage at bage. Den kan fint holde sig nogle dage, hvis den opbevares i køleskabet, du kan også fryse den og pynte den, når den er tøet op. Kagen er fra min bog, der hedder: Spis sødt.

Jeg er så heldig, at jeg i øjeblikket har ferie, FO dage og afs, så jeg har fri i næsten 5 uger og da det er så fint vejr med masser af solskin, er jeg meget i haven og så findes der ikke noget bedre end kage til en god kop kaffe indtaget på terrassen.

Prinsessekager med chokolade

  • 00:45
  • 12 personer
  • Nem
Pin

Ingredienser

Dej

  • 75 g smør
  • 75g hakket mælkechokolade
  • 80 g brun farin
  • 2 letpiskede æg
  • 60 g sigtet hvedemel
  • ½ tsk bagepulver

Pynt

  • 80 hakket mørk chokolade
  • 2 spsk piskefløde
  • Evt guldstøv eller guldkugler

Tips & Idéer

Brug hvid chokolade til ganachen.

Tilsæt bær i dejen.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 150 grader
  2. Læg papirsforme i 12 huller i en muffinsform
  3. Kom smør og hakket chokolade i en en skål, der tåler mikroovn
  4. Smelt smør og chokolade i mikroovn, indtil det er smeltet helt
  5. Tilsæt sukker og sammenpiskede æg
  6. Bland mel og bagepulver
  7. Sigt melblandingen i chokoladeblanding og rør det godt sammen
  8. Fordel dejen i de 12 papirforme
  9. Bag kagerne ved 150 grader i ca 20 -25 min
  10. Stik i kagerne med en tandstik, de er bagt, når der ikke er dej på tandstikken
  11. Lad kagerne køle af

Ganache

  1. Hak chokoladen i mindre stykker
  2. Kom fløde og chokolade i en skål, der tåler mikroovn
  3. Smelt blandingen i mikroovnen
  4. Blandingen skal være helt smeltet og glat, søer den klar til brug
  5. Lad ganachen køle af i ca 8 min
  6. Smør en skefuld ganache på hver kage
  7. Pynt med guldstøv eller guld sukkerkugler

Relaterede opskrifter