Oprettet 20, August 2020

Klassiske Napoleonshatte

Lækre, sprøde napoleonshatte lavet af mørdej, fyldt med marcipanmasse og dyppet i mørk chokolade.

napoleonshatte-kageblog-kage-kager-skalvibage-700x1000-v1 napoleonshatte-kageblog-kage-blog-kager-skalvibage-700x1000-v3 napoleonshatte-kageblog-kage-skalvibagenapoleonshatte-kageblog-opskrift-kage-skalvibage700x1000-v2

Historien bag opskriften

Jeg har flere gange arbejdet med at temperere chokolade og jeg synes ikke, at det er nemt. Jeg var heldig, da jeg skulle bage napoleonshatte til vores fotosession, at jeg knækkede koden og det blev egentlig ganske vellykket. Jeg fandt ihvertfald ud af, hvordan konsistensen/temperaturen skal være, for at det lykkes. Jeg har været inde på nettet for at læse om, hvordan man gør, jeg har set flere videoer og jeg har spurgt min datter, som er kok og nørder med chokolade, hvordan hun gør. Jeg har prøvet flere gange, hvor det ikke lykkedes, så du skal bare prøve og ikke give op.

Jeg har bla. brugt Mette Blomsterbergs video om temperering og den kan jeg varmt anbefale jer også at bruge, hvis I mangler fremgangsmåden visuelt. Jeg vil dog anbefale at findele den chokolade, som du ikke har over et vandbad, noget mere end det hun gør. Dette er selvfølgelig fordi, jeg ikke brugte lige så stor en portion, som hun gjorde, da jeg ikke skulle lave så mange napoleonshatte.Du vil altid få chokolade i overskud og det kan du fint bruge næste gang, du skal temperere chokolade. God fornøjelse og jeg vil bare lige sige, at hvis jeg kan, så kan I også.

Dejlig dag til jer alle derude.

Klassiske Napoleonshatte

  • 02:00
  • 15 personer
  • Middel
Pin

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g mel
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æg

Fyld

  • 200 g rå marcipan
  • 50 g sukker
  • Ca ½ æggehvide

Pynt

  • 150 g mørk chokolade

Tips & Idéer

Når du har rullet marcipanmassen til en kugle, kan du skære en skive nougat og presse det sammen med marcipanen i bunden.

Du kan fryse napoleonshattene uden chokolade.

Drys napoleonshattene med finthakkede pistacienødder ovenpå marcipanmassen inden de bages.

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde

  1. Mel hældes op i en skål
  2. Smørret hakkes i små stykker og smuldres i melet indtil, det er en grynet masse, der må gerne bruges en røremaskine
  3. Tilsæt flormelis og ægget og saml dejen hurtigt
  4. Stil dejen i køleskab i ½ - 1 time. Dejen er nemmest at arbejde med, når den er kold
  5. Del dejen i mindre portioner
  6. Rul dejen ud til den er ca 3-4 mm tyk
  7. Stik runde kager ud med en udstikker på 9 cm i diameter, du kan sagtens lave dem større eller mindre

Fyld

  1. Riv marcipanen på et rivejern
  2. Ælt marcipanen med sukker og æggehvide til en ensartet masse
  3. Tril den til en lang pølse, som du skærer i 20 stykker
  4. Rul marcipan stykket til en rund kugle
  5. Læg marcipankuglen i midten af kagen og fold/tryk siderne op omkring marcipankuglen i 3 buer. Det skal ligne en napoleonshat
  6. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  7. Bag dem i en opvarmet ovn ved 200 grader i ca 10 min til kanterne er gyldne
  8. Køl kagerne af på en bagerist

Pynt: Temperering af chokolade

  1. Skær chokoladen ud i små stykker
  2. Tag ⅔ af chokoladen op i en skål
  3. Lad chokoladen smelte over et vandbad, dvs kog vandet i en gryde, sæt skålen ovenpå, pas på med at der ikke kommer vand i chokoladen
  4. Lad chokoladen blive blive 48-50 grader (brug et termometer)
  5. Kom den sidste ⅓ chokolade op i en skål
  6. Kom ⅔ af den smeltede chokolade op i det usmeltede chokolade og rør det sammen, til det er smeltet sammen
  7. Suppler med det smeltede chokolade indtil du har den konsistens/temperatur som chokoladen skal have dvs 31-31 grader
  8. Dyp napoleonshattene i chokoladen, skrab det overskydende chokolade af på kanten af skålen
  9. Læg napoleonshattene om på siden og lad chokoladen størkne

Relaterede opskrifter