Oprettet 29, October 2020
Pærekage med hakket chokolade
Vidunderlig, lækker pærekage med hakket chokolade serveret med koldt cremefraiche.
Historien bag opskriften
Denne opskrift har jeg fundet på Frugtkurven.dk en utrolig nem og lækker kage med pærer. Jeg vil gerne indrømme, at jeg ikke er så vild med pærer i kager, men denne smager rigtig dejlig.
I min barndom fik vi ind imellem henkogte pærer om søndagen som dessert serveret med flødeskum, det var nemlig sådan, at om søndagen var der søndagsmiddag og dessert, det var ugens højdepunkt og indbefattet af hygge og afslapning, for der holdt man nemlig fri om søndagen og vi tog gerne på familiebesøg. Min mor var hjemmegående husmor i det meste af min barndom og jeg har været så heldig, at jeg kunne blive passet af hende, så jeg har set/været med til at bruge de frugter og grønt, der var i vores have, der var intet, der gik til spilde. Det var et kæmpe arbejde at være hjemmegående husmor dengang, der var altid nok at lave og man havde slet ikke alle de hjælpemidler som vi har idag.
Pærekage med hakket chokolade
- 01:30
- 6 personer
- Nem
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 250 g sukker
- 3 æg
- 150 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 2-3 pærer
- 100 g mørk chokolade
- 1 spsk sukker
Tilbehør
- Cremefraiche
Tips & Idéer
Du kan bruge æble i stedet for pære.
Server kagen med vaniljeis.
Tilsæt evt reven marcipan i dejen.
Fremgangsmåde
- Pisk det bløde smør og sukker godt sammen, ca 10 min
- Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk godt imellem
- Bland bagepulver og mel sammen
- Tilsæt melblandingen og rør det godt sammen
- Hak chokoladen og tilsæt det til kagedejen, rør det forsigtigt rundt i hånden
- Brug en form i størrelse 24-26 cm
- Pensl formen med flydende margarine, du kan bruge en springform eller tærteform. Undlad at smøre formen, hvis du har en form, hvor det ikke er nødvendigt( jeg har en Cook and Baker form, hvor det ikke er nødvendigt)
- Skræl pærerne, del pærerne i kvarte, fjern kernehus, skær pærerne i tynde skiver
- Fordel pærerne ovenpå dejen
- Drys med sukker oven på kagen
- Bag kagen ved 190 grader i ca 1 time
- Tjek med en spids kniv eller med en strikkepind, der må ikke være dej på, når du trækker den op af kagen
- Lad kagen afkøle og tag den ud af formen
- Du kan servere kagen både lun og kold