Oprettet 5, November 2020
Smørkage med kagecreme
Lækker klassisk Smørkage med kagecreme, remonce og pyntet med hvid glasur.
Historien bag opskriften
Min mor var knusende dygtig til at bage smørkage, den var anderledes, end den I får opskriften på, for jeg har ikke opskriften på hendes smørkage og jeg har prøvet at eksperimentere for at finde frem til den uden held, så jeg har valgt en fra en af de gamle kagebøger, jeg har. Jeg synes, at den smager fantastisk og så er der masser af snask i den og det skal være min opskrift til jer i anledningen af, at det er et år siden, vi gik i luften med bloggen.
Det skrev jeg om på Facebook og Instagram forleden og det har været et fantastisk år, hvor jeg bagt mange forskellige kager, jeg har udfordret mig selv med kager, der ligger i den svære ende og jeg har elsket hvert et minut, hvor jeg har stået i mit lille køkken, jeg synes også, at det har været utroligt spændende og lærerigt, når vi har taget billeder og jeg er bestemt godt tilfreds. Jeg takker mit team af hele mit hjerte.
Jeg håber, at I har fået bagt nogle af kagerne og at I også har nydt at bage dem.
Smørkage med kagecreme
- 01:30
- 15 personer
- Nem
Ingredienser
Kagecreme
- 1 æg
- 1-2 spsk sukker
- 1-2 spsk mel
- 2 ½ dl mælk
- ½ vaniljestang (kornene) eller vaniljesukker
Remonce
- 150 g blødt smør eller margarine
- 200 g farin
- 1 ½ spsk mørk sirup
Dej
- 400 g mel
- 30 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 100-125 g margarine eller smør
- 50 g gær
- 1 ½ dl mælk
- 2 sammenpiskede æg
Glasur
- 75 g sigtet flormelis
- Lidt kogende vand
Fyld
- Evt. rosiner
Tips & Idéer
Lav evt smørkagen af en wienerbrødsdej.
Lav en marcipanmasse i stedet for kagecreme.
Lav en chokoladeglasur i stedet for en hvid glasur.
Fremgangsmåde
Kagecreme
- Pisk ægget sammen med sukker og mel i en gryde indtil du har en glat masse
- Pisk mælken i og tilsæt vaniljekornene samt det tomme hylster
- Varm cremen langsomt op, mens du hele tiden rører ieller pisker i den
- Lad cremen koge sagte i et par minutter, mens du nu rører med en grydeske, dette fordi du bedre kan komme ud ned til grydens bund og ud langs siderne på gryden
- Tag gryden af og fjern vaniljehylsteret, hvis du bruger vaniljesukker så tilsættes det nu
- Hæld den varme creme op i en skål, læg film nedtal cremen, så det ikke danner skind
- Stil cremen i køleskab
Remonce
- Rør ingredienserne til remoncen sammen til den er en blød ensartet masse
- Stil den væk
Dej
- Bland melet med sukker, kardemomme og salt
- Hak fedtstoffet i mindre stykker
- Smuldr det i melet til en grynet masse
- Lun mælken til det er lillefinger varmt
- Opløs gæren i mælken g det meste af æggene, gem lidt til at pensle med
- Kom alle de våde ingredienser i de tørre og kør det i køkkenmaskinen, til du har en blank og glat dej
- Lad dejen hæve ¼ time
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem
- Del dejen i 2 lige store stykker
- Rul den ene ud, så den passer til en bradepande på 20 x 32 cm, der er beklædt med bagepapir eller en springform på ca 26 cm (der bliver dej i overskud) Lav evt snegle af resten
- Fordel halvdelen af remoncen ovenpå kagen
- Fordel kagecremen ovenpå remoncen
- Drys evt rosiner over kagecremen
- Rul det andet stykke dej ud i en lang plade
- Smør den med resten af remoncen
- Rul den sammen som en roulade og skær den ud i 15 lige store stykker
- Læg dem med snitfladen opad på kagebunden i 3 rækker med 5 i hver og lad kagen hæve mens du varmer ovnen op til 200 grader
- Pensl med de sammenpiskede æg ovenpå sneglene
- Bag den ved 200 grader i ca 25 min
- Tag kagen ud og lad den afkøle til, den er lunken
Glasur
- Kog vandet
- Tilsæt lidt kogende vand til flormelisen og rør det godt sammen, det må hverken være for tyndt eller for tykt
- Stryg flormelissen på toppen af sneglene