Oprettet 26, November 2020
Luftige og lækre Honninghjerter
Lækre bløde honninghjerter med krydret smag overtrukket med mørk chokolade og pyntet med glansbilleder, glasur eller sukkerpynt.
Historien bag opskriften
Vi er ikke vant til at bage honninghjerter herhjemme hos os, men jeg har tit købt dem og jeg elsker specielt Christiansfeld honninghjerter. I år har jeg valgt at prøve at lave dem til ære for alle jer derude, da jeg synes, at I skal forkæles i disse coronatider og fordi det er en super god ting at lave sammen med børnene. De vil elske at pynte hjerterne med glasur, glansbilleder og sukkerpynt, jeg synes ihvertfald, at det var sjovt at pynte hver enkelt honning hjerte og de blev alle meget forskellige, nogle kønnere end andre. De smager fantastisk og jeg vil lave en portion mere inden jul og servere lillejuleaften, når børn, svigerbørn og børnebørn kommer hjem til julehygge.
Opskriften har jeg fra Arla, den er nem at lave og det er uden en fordej. Det svære ved kagen er at lave chokoladeovertrækket, jeg er ikke så god til det med at temperere chokolade endnu, men jeg arbejder på at blive bedre. Dejen er meget blød at arbejde med og det er en god ide, at dejen er kold, når du skal arbejde med den. Jeg synes, at smagen er rigtig dejlig krydderet og den bliver bedre, når den står nogle dage i køleskabet inden den pyntes.
Luftige og lækre Honninghjerter
- 04:00
- 10 personer
- Middel
Ingredienser
Dej
- 150 g honning
- 150 g brunt farin
- 125 g smør
- 2 æg
- 350-400 g mel
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk hjortetaksalt
Pynt
- 400 g mørk chokolade
- Sukkerpynt
Glasur
- 150-175 g flormelis
- 50 g pasteuriserede æggehvide
Tips & Idéer
Du kan tilsætte pastafarve i din glasur.
Lav huller i hjerterne, så kan de bruges på juletræet eller i vinduerne.
Fremgangsmåde
Dej
- Smelt honning, brunt farin og smør i en gryde
- Lad blandingen afkøle
- Hæld den over i en røreskål
- Pisk æggene i honning blandingen
- Bland mel, krydderier og hjortetaksalt sammen og kom det i den flydende masse
- Rør dejen godt sammen
- Dejen bliver fast, når den hviler
- Stil dejen tildækket i køleskabet i 2-3 timer
- Ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord
- Rul dejen ud så den måler ca 1 cm i tykkelsen
- Brug en hjerteform i passende størrelse ca 10 -14 cm
- Stik dem ud og sæt kagerne på en bageplade med bagepapir
- Der må ikke være for mange hjerter på bagepladen, da de flyder ud
- Saml dejen igen, rul ud og stik hjerter ud
- Bag en plade honningkager ad gangen midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 7-9 min
- Den er bagt, når du kan stikke en finger ned i dejen, uden at aftrykket bliver siddende
- Lad kagerne afkøle helt
- Læg kagerne i en plastikbøtte og dæk dem med bagepapir og et hårdt vredet viskestykke i mindst 1 døgn, så bliver kagerne bløde, fjern herefter viskestykket
- Kagerne må stå i køleskabet i op til 3 dage
Chokoladeovertræk
- Skær chokolade ud i små stykker
- Tag ⅔ af chokoladen op i en skål
- Lad chokoladen smelte over et vandbad, dvs kog vandet i en gryde, pas på at der ikke kommer vand i chokoladen
- Lad chokoladen blive 48-50 grader varmt(brug et termometer)
- Kom den den sidste ⅓ op i en skål
- Kom den smeltede chokolade op i det usmeltede chokolade og rør det sammen til det er smeltet sammen, temperaturen skal være 31- 32 grader
- Dyp honninghjertet ned i chokoladen og skrab det overskydende chokolade af. Du kan også smøre chokoladen på med en bagepensel
- Lad chokoladen tørre
Glasur
- Flormelis og æggehvide piskes hvide og luftige
- Glasuren er færdig, når den ikke flyder sammen, når piskningen stoppes
- Den færdige glasur kommes i en engangssprøjtepose, der klippes et lille hul i posen
Pyntning
- Pynt hjerterne med den hvide glasur ligesom du har lyst til, pynt med glansbillederne og sukkerpynten