Oprettet 26, December 2019
Kransekage til Nytårsaften
Lækker kransekagestykker med marcipan.
Historien bag opskriften
Denne uges opskrift stammer fra en tidligere kollega Birte, som jeg arbejdede sammen med for mange år siden og det skal være min nytårskage til dig.
Birte er en af de gæveste kvinder, jeg kender, hun blev enke i en tidlig alder. Birte og hendes mand havde 4 voksne børn, en vognmandsforretning og et stort hus. Da hendes mand pludselig døde, måtte Birte afvikle vognmandsforretningen, da hun ikke kunne føre den videre selv, hun valgte dog at blive boende i huset, men for at få tingene til at hænge sammen økonomisk, måtte Birte arbejde som gravermedhjælper i dagtimerne og som ufaglært hjælper om aftenen på det plejecenter, hvor jeg også arbejdede på. Selvom det var en utrolig hård tid, var Birte altid i godt humør og hun lod sig ikke slå ud. Hver gang der var familiefest bagte Birte et kransekagetårn og hun synes, at den var nem at lave og den var vellykket hver gang. Jeg kan varmt anbefale dig at bage den, den smager super godt.
Jeg vil hermed gerne ønske jer alle et rigtig godt og lykkebringende nytår, jeg glæder mig rigtig meget til det nye år, hvor jeg fortsætter med at lægge nye opskrifter op hver torsdag.
Kransekage til Nytårsaften
- 02:30
- 8 personer
- Nem
Ingredienser
Ingredienser
- 500 g rå marcipan
- 100 g flormelis
- 1 æggehvide
Glasur
- 150 g flormelis
- 1 pasteuriseret æggehvide
Tips & Idéer
Frys kranskagestykkerne, når de er bagte. Tag dem op og lad dem tø op ved stuetemperatur og pynt dem.
Du kan trykke kransekagerne let flade og læg en stribe med nougat i midten. Form dem herefter så de bliver trekantede.
Fremgangsmåde
- Pisk æggehvide og flormelis let sammen
- Ælt marcipanen sammen med æggehvidemassen
- Du kan gøre det i hånden eller i din køkkenmaskine
- Pak massen ind i staniol og lad massen hvile i køleskabet i 1 time
- Skær massen ud i 16 lige store stykker
- Gør dine hænder våde i koldt vand og ryst dem let. Dette gør du flere gange imens du former kransekagestykkerne
- Rul hver enkelt stykke ud til en pølse på ca 7 cm og diameter ca 2-2,5 cm
- Klem stængerne foroven så de bliver trekantede
- Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Lad dem stå i ½ time, så de bliver tørre
- Sæt bagepladen ovenpå en anden bageplade
- Bag dem i oven i ca 12-15 min ved 180 grader varmluft
- Træk bagepapiret med kransekagerne ud på en bageriet og lad dem afkøle helt
- Når kransekagerne er helt kolde røres glasuren sammen
- Du kan evt pensle bunden med smeltet chokolade
- Put glasuren i et kræmmerhus lavet af madpapir, klip et lille bitte hul og pynt kransekagerne med siksakstriber